Economia 12/05/2015

Dimiteix un directiu d'OHL Mèxic per la difusió de les gravacions

Tot i això, la filial de la constructora presidida per Juan Miguel Villar Mir nega les acusacions i assegura que es tracta d'un muntatge

Europa Press/reuters
1 min
JUSTIFICACIÓ DEL RETARD 
 La ministra de Foment, Ana Pastor, va assegurar ahir que, tot i la magnitud del retard en la inauguració  del desdoblament entre Caldes de Malavella i Sils, la N-II és “prioritària” per al govern de l’Estat. Segons ella,  aquesta inauguració demostra que el ministeri “compleix” i vol convertir la N-II en “una via d’alta capacitat”.

Mèxic DFLa filial mexicana de la constructora OHL, presidida per Juan Miguel Villar Mir, ha acceptat la renúncia voluntària del directiu Pablo Wallentin, després de l'escàndol desencadenat per la divulgació de presumptes converses entre executius per sobrecostos en obres i una eventual alça de tarifes en una autopista propera a la capital mexinana.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La unitat de la firma espanyola OHL ha estat sota pressió des de la setmana passada i, tot i que ha dit que es tracta d'un muntatge i que les converses han estat manipulades, les seves accions acumulen una forta caiguda al tancament de dilluns.

"OHL Mèxic ha sostingut avui una sessió extraordinària en què, a més d'instruir a denunciar els fets per determinar l'origen de les gravacions i els responsables, ha acordat acceptar la renúncia voluntària del Sr. Pablo Wallentin com a directiu de la companyia", ha assenyalat l'empresa en un comunicat.

D'altra banda, la setmana passada també van sorgir rumors sobre el possible interès de la gestora catalana d'infraestructures, Abertis, per comprar la filial mexinana d'OHL. Tot i això, la constructora presidida per Villar Mir va negar aquesta informació.

OHL Mèxic ha dit que no ha comès cap frau contra l'Estat de Mèxic (Edomex), que envolta la capital del país, amb el qual està negociant ajustos dell seu títol de concessió per construir i operar el Viaducte Bicentenari.

stats