Mercat de fitxatges
Economia Directius 29/03/2023

Cellnex canvia la presidència per desencallar la cerca de conseller delegat

Francisco Reynés estarà al capdavant de Naturgy quatre anys més i Josep Sánchez Llibre es fa un lloc al club de la seva vida

3 min
La seu de Cellnex

BarcelonaLa setmana comença forta a Cellnex, que, enmig de la voràgine d'anades i vingudes a la borsa, el nou pla estratègic i la recerca (de moment complicada) d'un nou conseller delegat que pugui substituir Tobías Martínez de cara al segon semestre de l'any, també ha cessat el president no executiu, Bertrand Kan, per les pressions de TCI, el seu màxim accionista. Tot i que sembla que la decisió ha agradat als inversors, que han fet pujar el preu als parquets, l'empresa encara té molta feina per fer en l'organització interna. Alhora, un exsoci de PwC se'n va a dirigir una empresa de Banyoles, Francisco Reynés serà president de Naturgy quatre anys més i Josep Sánchez Llibre es fa un lloc al club de la seva vida.

Anne Bouverot, nova presidenta no executiva de Cellnex

Cellnex va nomenar dilluns Anne Bouverot presidenta no executiva de la companyia, en substitució de Bertrand Kan, que cessa com a president del consell d’administració després de dos anys en el càrrec, però que, en principi, mantindrà la seva condició de conseller independent. Una decisió que arriba a correcuita després de les pressions del fons TCI, que havia reclamat el cessament de Kan tres dies abans. El propietari del fons The Children's Investment Fund (TCI), el multimilionari britànic Chris Hohn i primer accionista de Cellnex, va reclamar per carta el cessament de Kan al·legant que "Cellnex és una gran empresa, però no desplega tot el seu potencial perquè es veu frenada per un mal govern corporatiu". Aquest canvi coincideix en el temps amb la cerca de la companyia d'un successor per al conseller delegat, Tobías Martínez, que va anunciar que deixarà les seves funcions al juny d'aquest any. De fet, aquesta recerca, "mal gestionada" segons Hohn, és un dels errors que retreu al govern corporatiu. Així doncs, Bouverot assumeix el càrrec enmig d'una voràgine de canvis dins la companyia. És consellera independent de Cellnex des del 2018 i també forma part de la comissió d’auditoria. És llicenciada en matemàtiques, enginyera de telecomunicacions i doctora en intel·ligència artificial.

L'exPwC Josep Perich, nou conseller delegat d'ESPA Group

Josep Perich, fins ara soci de la firma PricewaterhouseCoopers (PwC), ha fitxat per ser el nou conseller delegat d’ESPA Group. L’empresa, amb seu a Banyoles (Girona), està especialitzada en la gestió sostenible de l’aigua per a empreses i particulars. Perich és llicenciat en ciències empresarials per la Universitat Politècnica de Catalunya i en Direcció i Administració d’Empreses per l’EAE, i en els últims anys ha sigut soci de PwC a l’oficina de Barcelona.

Josep Sánchez Llibre, nou patró de la Fundació RCD Espanyol

El president de la patronal Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha estat nomenat nou patró de la Fundació RCD Espanyol. El seu germà, Daniel Sánchez Llibre, president de l'empresa familiar Conservas Dani, va ser president del club esportiu entre el 1997 i el 2011.

Francisco Reynés, reelegit president executiu de Naturgy quatre anys més

La junta general d'accionistes de Naturgy ha donat el vistiplau a la reelecció de Francisco Reynés com a president executiu de la companyia per als propers quatre anys. Reynés va ser nomenat president de l'energètica el febrer del 2018, abans del canvi de marca, quan encara es deia Gas Natural Fenosa, substituint en el càrrec Isidre Fainé, i convertint-se en l'únic executiu. En la junta d'accionistes es va ratificar també la reelecció de Claudi Santiago i Pedro Sainz de Baranda (consellers independents) i José Antonio Torre de Silva (conseller dominical a proposta de CVC). El consell d'administració de la companyia es manté en dotze membres.

Jordi Mestres, nomenat director general de BDR Thermea Group

Jordi Mestres, fins ara conseller delegat de BAXI a Espanya i Portugal, passarà a ser, a partir de l'1 d'abril, el nou Managing Director del Grup BDR Thermea a França. Mestres compta amb més de 20 anys d'experiència en posicions de lideratge al sector de la climatització. En una primera etapa va treballar a Roca i, des del 2011, és conseller delegat de BAXI a Espanya i Portugal. Va liderar la integració de la divisió de calefacció de Roca a BAXI i la reconversió industrial de la pròpia empresa –incloent-hi l'establiment a Espanya d'una fàbrica de panells solars i recentment d'un centre de R+D i producció d'aerotèrmia.

stats