Mercat de fitxatges
Economia Directius 05/07/2023

El Circuit de Catalunya estrena director

El grup Parlem fitxa una economista reconeguda com a consellera independent

3 min
Les obres al Circuit de Catalunya

BarcelonaLa setmana passada ens deixava amb un nou càrrec per al secretari general del departament d'Empresa de la Generalitat, Oriol Sagrera, que ocuparà la cadira de conseller delegat del Circuit de Barcelona-Catalunya. Un organisme que els darrers anys ha patit diversos moviments a la cúpula i que ha requerit els esforços de la Generalitat per tapar les pèrdues de Montmeló. Alhora, Parlem ha fitxat una economista reconeguda com a consellera independent i Colvin es prepara per la sortida dels seus cofundadors.

Oriol Sagrera, nou conseller delegat del Circuit de Barcelona-Catalunya

Oriol Sagrera i Saula, secretari general del departament d’Empresa i Treball de la Generalitat de Catalunya, ha estat nomenat conseller delegat del Circuit de Barcelona-Catalunya, en un consell d’administració extraordinari amb el suport de tots els socis, públics i privats. Sagrera és conseller del Circuit de Barcelona-Catalunya des de fa dos anys i ha liderat la transformació de la instal·lació en l’àmbit de la digitalització i la sostenibilitat. El nomenament d’aquesta nova figura al consell d’administració respon a la voluntat d’accelerar la transformació del Circuit seguint les bases del Pla Estratègic, que es va presentar l'octubre passat.

Oriol Sagrera

Ricard Martínez, nou director general d'Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat)

El govern de Pere Aragonès ha nomenat Ricard Martínez nou director general d'Infraestructures Ferroviàries de Catalunya (Ifercat). Martínez és educador social i diplomat en Magisteri i treballa dirigint una empresa del sector cultural. Entre el juny del 2003 i el juny del 2007 va ser regidor de govern de l'Ajuntament de Barcelona per ERC i va formar part de les comissions d'Urbanisme i de Seguretat i Mobilitat. Entre el 2011 i el 2019, ha estat secretari de Política Territorial d'ERC, membre de l'Executiva Nacional d'ERC i ara és membre del grup d'infraestructures de la sectorial de Política Territorial d'ERC.

Carme Hortalà, nova presidenta de la comissió d'auditoria de Parlem

El grup Parlem ha nomenat Carme Hortalà Vallvé consellera independent i presidenta de la comissió d’auditoria. L'economista, que és directora de desenvolupament corporatiu i internacional del grup de serveis financers GVC Gaesco, s’incorpora així al consell d'administració de l'empresa de telecomunicacions, liderat pel conseller delegat, fundador i president executiu, Ernest Pérez-Mas. Hortalà Vallvé, filla de l'economista i expresident de Borsa de Barcelona Joan Hortalà Arau, forma part de la comissió econòmica del FC Barcelona i fa més de trenta anys que es dedica al sector financer. Entre altres llocs de treball, ha estat consellera delegada de Ceres Global Advisory i ha treballat al departament de finances de l'Ajuntament de Barcelona.

Andrés Cester i Sergi Bastardas preparen la seva sortida de Colvin

La start-up de venda de flors Colvin no passa pel seu millor moment. Els resultats de la companyia han empitjorat en els darrers mesos i es preparen canvis al capdavant de l'empresa. Els dos cofundadors que segueixen a la companyia, Andrés Cester i Sergi Bastardas, ja preparen la seva sortida de Colvin per donar pas a un nou conseller delegat que s'encarregarà de la gestió diària. La companyia amb seu a Barcelona ha aixecat, entre deute i capital, més de 100 milions d'euros des de la seva fundació, i aquest mateix dimecres la companyia anunciava que ha aixecat 6 milions més aportats pels seus actuals inversors. Amb tot, manté la decisió del canvi de lideratge.

Enric Rius, reelegit president de l’Organització d’Autònoms de Catalunya

L'Organització d'Autònoms de Catalunya (Autcat) ha tornat a escollir l'economista i assessor fiscal Enric Rius com a president de l'entitat i ha constituït la seva nova junta executiva. En la nova junta, Pep Bosch serà el vicepresident, mentre que el secretari serà Àngel Buxó. Marta Sánchez, sòcia directora d’Allura Group, assumeix el càrrec de tresorera. Laia Morales, sòcia fundadora de Bexperience, i Mar Fernández, propietària de Ferreteria Lloifer, s’incorporen com a vocals. Completen la junta els vocals Albert Colomer i Joaquim Gil.

Servihabitat nomena Borja Goday nou conseller delegat

Servihabitat ha designat Borja Goday com a conseller delegat de l'empresa. Des del 2019, Goday ha ocupat diferents càrrecs a la companyia i ha estat director general de la seva matriu, Coral Homes. Llicenciat en dret per la Universitat Complutense de Madrid, Goday compta amb un MBA per IESE i un màster en Finances per l'Institut d'Estudis Borsaris, en què actualment és professor. Ha desenvolupat la seva trajectòria professional en firmes com JP Morgan, NH Hoteles Sotogrande, KPMG i, posteriorment, a Patrizia Immobilien AG.

stats