Mercat de fitxatges
Economia Directius 14/06/2023

Divorci empresarial: José Elías i la seva històrica mà dreta parteixen peres

El fundador d'Audax perd la confiança en el seu número dos, que deixarà els càrrecs en totes les empreses de l'empresari badaloní

3 min
Eduard Romeu, vicepresident esportiu del Barça

BarcelonaL'estiu s'acosta amb incorporacions inesperades, però sobretot amb sortides sorpresa. L'empresari badaloní José Elías, fundador i president d'Audax, màxim accionista d'Ezentis i propietari de la cadena de congelats La Sirena, ha partit peres amb la seva mà dreta, el fins ara vicepresident d'Audax, Eduard Romeu. Romeu també és vicepresident econòmic al Barça, on va entrar a la junta directiva gràcies a l'aval del mateix Elías. La notícia, que va avançar Expansión i ha pogut confirmar l'ARA, deixa la incògnita dels motius d'un trencament empresarial i també personal. Aquests són els principals moviments de directius dels últims dies.

José Elías prescindeix d'Eduard Romeu en totes les seves empreses

Abans del dia 30 de juny, data fixada per a la junta d'accionistes d'Audax, Eduard Romeu deixarà tots els càrrecs que tenia a les empreses del hòlding de José Elías, Excelsior Times. Entre aquests càrrecs hi ha el de vicepresident d'Audax Renovables i també de La Sirena, propietat d'Elías des de l'agost del 2021. El motiu és incert, però fonts coneixedores del problema apunten a una pèrdua de confiança que ha fet "impossible" mantenir la relació, malgrat l'antiga amistat entre Elías i Romeu. El càrrec que Romeu mantindrà serà el de vicepresident econòmic del Barça, una feina a la qual ara podrà dedicar més temps.

El fundador d’Audax, José Elías.

Cristina Vall-llosada, nova directora de la Casa Seat de Barcelona

Cristina Vall-llosada, fins ara responsable de comunicació corporativa de Seat, assumeix amb efectes immediats la direcció de Casa Seat a Barcelona. Ho ha anunciat el president de la companyia, Wayne Griffiths, durant la celebració del tercer aniversari d'aquest equipament de l'empresa automobilística al centre de Barcelona. Vall-llosada substitueix Gabriele Palma, que ha estat promocionat a noves responsabilitats a l'equip d'operacions corporatives de Seat. Llicenciada en comunicació i relacions públiques, Vall-Llosada ha desenvolupat la seva carrera professional en diverses consultores de comunicació com Porter Novelli (Omnicom Group), de la qual va ser directora de la delegació de Barcelona i membre del comitè de direcció. El desembre del 2010 va entrar a Seat com a responsable de comunicació estratègica corporativa, liderant projectes relacionats amb l'electromobilitat, la connectivitat i la digitalització. El 2016, Vall-Llosada va ser nomenada responsable de comunicació corporativa de la companyia i ha desenvolupat estratègies de posicionament i reputació de Seat i Cupra.

Cristina Vall-llosada, nova directora de Casa Seat

Ramón Riera serà president mundial de FIABCI el 2024

Ramón Riera, expresident de FIABCI Espanya, agafarà les regnes de la federació immobiliària més important del món el 2024, convertint-se en el primer català i espanyol a accedir a la presidència mundial de l'organització. Riera ja va ser president de FIABCI Espanya entre el 2011 i el 2020, any en què va cedir la presidència a Joan Clos, exministre d'Indústria, Comerç i Turisme d'Espanya i exalcalde de Barcelona. Riera va presidir la regió europea de FIABCI des del 2016 al 2020 i va ser elegit membre del consell directiu de FIABCI per al període 2020-2023. Llicenciat en dret a la Universitat de Barcelona i amb una carrera de més de 35 anys de trajectòria al sector immobiliari, ha combinat les seves funcions com a propietari d'Eurofincas amb alts càrrecs a FIABCI i al Col·legi Oficial d'Agents de la Propietat Immobiliària de Barcelona. Actualment és director internacional de l'Associació Nacional d'Agents Immobiliaris i de l'Associació d'Agents Immobiliaris de Catalunya. 

Mónica Massó, nova directora de Nestlé Purina Espanya

Nestlé ha nomenat Mónica Massó com a nova directora de Purina Espanya. Hi substitueix Mark El Khoury, que fins ara havia estat al capdavant de l'empresa i que ara és el nou responsable de gran consum del negoci a la zona de l'Àsia, Oceania i l'Àfrica subsahariana. Nascuda a Lleida, va començar la carrera a la companyia fa 29 anys. En aquest temps ha ocupat diferents càrrecs al negoci de nutrició infantil. Durant els últims set anys ha estat la responsable del canal especialitzat d'alimentació per a mascotes.

stats