Mercat de fitxatges
Economia Directius 25/10/2022

Els expolítics es recol·loquen al sector públic i al privat

L'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón fa el salt a una de les agències de comunicació més grans d'Espanya

3 min
Àngels Chacón, en una imatge d’arxiu.

BarcelonaLa setmana de fitxatges de directius ha deixat grans noms, com el de l'exconsellera d'Empresa i Coneixement Àngels Chacón, que ha fet el salt a la privada de la mà de Llorente y Cuenca. A més, la Generalitat ha nomenat el consell d'administració del projecte d'energètica pública, on hi ha diversos noms sonats. També hi ha moviments a energètiques, tecnològiques i al sector legal barceloní.

Llorente y Cuenca fitxa l'exconsellera Àngels Chacón com a directora sènior d'estratègia corporativa a Barcelona

L'exconsellera d'Empresa i Coneixement entre el 2018 i el 2020, Àngels Chacón, ha decidit aparcar la política i passar al sector privat. L'agència de comunicació Llorente y Cuenca l'ha fitxada per ser la nova directora sènior d'estratègia corporativa a l'oficina de Barcelona. Chacón és una personalitat coneguda al món empresarial principalment pel seu càrrec públic, però prèviament va desenvolupar gran part de la seva carrera professional en l'àmbit privat com a directora d'Exportació a l'empresa paperera Manipulados del Noya i principalment per als mercats d'Orient Mitjà i Europa de l'Est.

Llicenciada en dret a la Universitat de Barcelona i especialitzada en Comerç Internacional, també va ser directora general d'Indústria de la Generalitat de Catalunya i la primera dona de la història a assumir la conselleria d'Empresa, i després secretària general del PDeCat. Abans també havia estat tinent d'alcalde a l'Ajuntament d'Igualada, d'on és natural. Fins ara, era la secretària general de Centrem, partit polític de nova creació presidit per Lluís Font.

El Govern nomena Ferran Civit president de l'energètica pública de la Generalitat

El govern català engega la seva energètica pública i aquest dimarts n'ha presentat el consell d'administració, tot i que encara és un projecte en fase embrionària. De tots, el nomenament més sonat és el de l'exdiputat d'ERC Ferran Civit com a president de l'energètica. Al consell també hi haurà nou alts càrrecs de diferents departaments del govern que, segons consta en la informació actual, són la secretària d’Acció Climàtica, Anna Barnadas; la directora general d’Energia, Assumpta Farran; la directora de l’Institut Català d’Energia, Marta Morera; la directora de l’Institut Català del Sòl (Incasòl), Mercè Conesa; el president d’Infraestructures de la Generalitat, Miquel Buch; el director general de Patrimoni, Josep Maria Aguirre; el director general d’Urbanisme, Agustí Serra; el director general de Serveis Socials, Josep Maria Forné; i la directora general d’Administració Local, Montserrat Fornells.

Civit és llicenciat en periodisme per la UPF, en antropologia per la URV i en història per la Universitat de Barcelona. Entre altres càrrecs, ha estat diputat al Parlament, on ha exercit com a portaveu de la comissió de Medi Ambient de Junts pel Sí i d’Esquerra Republicana de Catalunya.

Iberdrola nomena Armando Martínez Martínez nou conseller delegat de la companyia

Iberdrola ha acordat separar els càrrecs de president executiu i de conseller delegat de la companyia, i ha nomenat per a aquest nou càrrec Armando Martínez Martínez, fins ara director general de negocis, mentre que Ignacio Sánchez Galán continuarà com a president executiu. Martínez cobrirà la vacant a l'òrgan rector de la companyia pel cessament de Francisco Martínez Córcoles com a conseller. Martínez va entrar a l'energètica el 2002 a Iberdrola Mèxic com a director de generació, i més tard va arribar a ser director general. El 2014 va entrar a Iberdrola a Madrid com a director del negoci liberalitzat del grup.

Quique Martínez Alén, nou director general de Plain Concepts

Plain Concepts, la multinacional tecnològica i especialista en desenvolupament de projectes d'innovació, ha nomenat Quique Martínez Alén com a nou director general de la companyia. Martínez Alén, fins ara director d'operacions (COO) de Plain Concepts, assumeix el càrrec després de gairebé deu anys de trajectòria a l'empresa. Llicenciat en enginyeria de programari per la Universitat Politècnica de Catalunya, es va incorporar el 2013 com a development and cloud team lead i posteriorment va exercir les funcions de general manager.

El bufet Pérez-Llorca nomena Manel Hernández nou soci de laboral

Pérez-Llorca ha incorporat Manel Hernández com a nou soci de laboral. Hernández treballarà des de l'oficina de Barcelona de manera coordinada amb la resta de socis de la pràctica de laboral del despatx ubicats a Madrid, amb l'objectiu de crear un equip d'advocats a Barcelona i desenvolupar aquesta àrea a la capital catalana. Amb gairebé 30 anys d'experiència, fins ara era soci a Sagardoy Abogados, bufet on va ser membre del seu comitè de direcció i director de l'oficina de Barcelona. Amb anterioritat, va treballar al seu propi despatx, a Caixa Catalunya, a l'Institut Català de Salut i a l'Institut Nacional de la Seguretat Social.

stats