Mercat de fitxatges
Economia Directius 08/11/2022

Més expolítics en institucions privades (i altres fitxatges)

Elsa Artadi i Mercè Conesa aterren en entitats de lobi empresarial

3 min
Elsa Artadi en una imatge d'arxiu.

BarcelonaEl fitxatge estrella de la setmana, o almenys el més sorprenent, és la incorporació d'Elsa Artadi com a assessora a Foment del Treball. Però no és l'única expolítica que aterra en una institució privada: la fins ara directora de l'Incasòl i expresidenta del Port de Barcelona, Mercè Conesa, també fitxa per un lobi empresarial. Fa tot just unes setmanes, l'exconsellera d'Empresa Àngels Chacón també va fer el salt a la privada, en aquest cas com a directiva a Llorente y Cuenca.

Elsa Artadi fitxa per Foment del Treball com a assessora

La patronal Foment del Treball, liderada per Josep Sánchez Llibre, ha fitxat l'exdirigent de Junts Elsa Artadi com a consellera de presidència, un càrrec no remunerat i que equivaldria al d'una assessora. Graduada en economia per la Universitat Pompeu Fabra i doctorada per Harvard, Artadi va aterrar al departament d'Economia durant l'etapa d'Andreu Mas-Colell amb els primers governs d'Artur Mas a partir de l'any 2011, però no va ser fins a l'arribada de Carles Puigdemont a la presidència de la Generalitat el 2016 que va anar agafant més pes polític. Amb la investidura de Quim Torra el 2018, Artadi es va convertir en consellera de Presidència, i després en candidata a les eleccions municipals per Junts a Barcelona l'any 2019. Finalment, ha optat per apartar-se de la política i seguir en l'àmbit empresarial. A més d'Artadi, també han nomenat com a consellers de presidència Josep Maria Guinart, conseller de la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència (CNMC) i exdiputat d'UDC; Toni Isac, registrador de la propietat i mercantil i exmilitant d'UDC, i Laura Pellisé, cap d'afers governamentals i política a la multinacional biofarmacèutica AMGEN.

Barcelona Global nomena Mercè Conesa nova directora general

Barcelona Global, la plataforma d'empreses i professionals que impulsa el paper de la capital catalana com a ciutat de negocis, ha nomenat la fins ara directora de l'Incasòl, Mercè Conesa, com a nova directora general de la institució. Conesa substituirà en el càrrec Mateu Hernández, proposada per la presidenta de l'entitat, Maite Barrera. Conesa era fins ara la directora de l'Incasòl, i prèviament va ser presidenta del Port de Barcelona. Abans va ser presidenta de la Diputació de Barcelona i també alcaldessa de Sant Cugat del Vallès per Convergència.

L’economista Ivan Planas Miret pren possessió com a gerent de la UPC

L'economista Ivan Planas ha estat nomenat gerent de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) a proposta del rector, Daniel Crespo, amb acord del consell social. Pren així el relleu a Xavier Massó, que ha estat al capdavant de la gerència els últims cinc anys. Llicenciat en economia per la Universitat Pompeu Fabra (UPF) i màster en economia pública per la Universitat de York (Regne Unit), Planas té experiència en l'àmbit de la gestió pública. Des del setembre del 2021 fins ara ha estat subdirector del Servei Català de la Salut de la Generalitat de Catalunya, on prèviament havia estat director de l'àrea econòmica, així com gerent d'empreses públiques i consorcis. També ha estat director general d'anàlisi i seguiment de les finances públiques del departament d'Economia i Coneixement de la Generalitat.

Fluidra fitxa Flavia Malet com a nova directora de comunicació i relacions públiques

El gegant de les piscines Fluidra ha fitxat Flavia Malet com a nova directora de comunicació i public affairs. Malet, llicenciada en psicologia per la Webster University (Països Baixos), compta amb més de vint anys d'experiència en el món de la comunicació. Fins al moment, era la cap de relacions corporatives de Shell a Espanya, empresa on va estar treballant des del 2006.

Forcadell nomena Ivan Vaqué nou conseller delegat de la companyia

La consultora immobiliària Forcadell ha nomenat Ivan Vaqué com a nou conseller delegat de la companyia, funció que combinarà amb el càrrec que ja tenia des del 2015 com a director general. D'aquesta manera, Vaqué relleva Carles Vila i Polls, president de la companyia, que ha desenvolupat la màxima funció executiva de l'empresa els últims 40 anys.

Mangopay nomena Ronen Benchetrit nou director de tecnologia

Mangopay, un dels principals proveïdors europeus de solucions de pagament per a marketplaces i plataformes, ha nomenat Ronen Benchetrit com a nou director de tecnologia (CTO) de l'empresa, i entrarà a formar part del comitè executiu a conseqüència de l'adquisició d'Advent International d'una participació majoritària de la firma. Establert al Regne Unit, Ronen Benchetrit s'uneix a Mangopay des de Bumble, una famosa aplicació de cites, on ja va ocupar el càrrec de CTO. Prèviament també va ser director de tecnologia d'un banc en línia britànic i del pioner prestador Zopa. Abans va treballar a l'operador de jocs en línia PokerStars, on va dirigir el departament de tecnologia des de la fase d'empresa privada fins a la sortida a borsa.

stats