Economia 26/09/2019

Diversos fons d'inversió pugnen per comprar Saba a Criteria

El hòlding de La Caixa ha rebut quatre ofertes per la seva filial d'aparcaments

Ara
1 min
Criteria es vol vendre la majoria de les accions de la filial d'aparcaments Saba

BarcelonaCriteria, el hòlding d'inversions de La Caixa, ha rebut diverses ofertes no vinculants per la seva filial d'aparcaments Saba, de la qual controla un 99%, per part de diversos fons d'inversió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons han assegurat a Efe fonts del sector, Criteria busca desprendre's de la majoria del capital de Saba i quedar-s'hi com a accionista minoritari, si bé des de Criteria no han volgut fer comentaris sobre aquest procés.

Segons publica avui 'Expansión', el fons d'inversió Macquarie és un dels candidats a comprar l'empresa, encara que també hi ha hagut manifestacions d'interès per part de Mirova i de l'australiana First State. Fins i tot ha analitzat l'operació ProA Capital, accionista de Saba fins al juliol del 2018. Llavors la filial de La Caixa va adquirir el 49% de Saba a Torreal, KKR i ProA per 438 milions d'euros, amb la qual cosa va arribar al 99% del grup d'aparcaments.

Una vegada hagi analitzat les ofertes no vinculants, que es van rebre la setmana passada, Criteria estudia obrir una altra fase d'ofertes vinculants. L'empresa va entrar a l'accionariat de Saba el 2011, quan Abertis Infraestructures va escindir els seus negocis d'aparcaments i logística.

stats