Resultats
Economia 31/08/2022

eDreams registra un 50% més de reserves que abans de la pandèmia

L'agència de viatges redueix les pèrdues un 48%, fins als 13,9 milions d'euros

C.S.
2 min
EDreams millora resultats després d’un any de turbulències

BarcelonaEl retorn del turisme després de la pandèmia es comença a notar en els resultats del sector. L'agència de viatges online eDreams Odigeo va registrar 4,4 milions de reserves el primer trimestre de l'exercici fiscal 2023 –finalitzat el 30 de juny–, la xifra més alta assolida en un sol trimestre i que representa un 50% més de reserves que abans de la pandèmia.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Alhora, va registrar unes pèrdues netes de 13,9 milions d'euros durant el primer trimestre del seu exercici fiscal, davant dels números vermells de 23,9 milions d'euros de l'any anterior, segons ha informat aquest dimecres la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Els ingressos de la companyia van superar els nivells prepandèmia, malgrat que les opcions de viatge continuen afectades per la incertesa derivada del covid-19. Així doncs, la companyia ha destacat que continua millorant el compte de resultats, si bé considera que el benefici net continua condicionat encara pel tipus de viatge que reserven els clients, que són d'un valor, nombre de viatgers i durada menors que abans de la pandèmia.

En aquest sentit, eDreams destaca l'augment dels costos variables, associat a l'augment de les reserves, així com l'augment dels costos fixos a causa de l'increment estratègic de personal en un 50%.

Augment de subscriptors 'prime'

La modalitat prime és una de les principals estratègies de la plataforma, que ja fa temps que anuncia que és per on preveu millorar els seus números. Així, el nombre de membres de subscripció eDreams Prime va créixer un 164% interanual, fins a assolir els 3,2 milions en el tancament del primer trimestre de l'any fiscal.

Alhora, en els 12 mesos fins al juny del 2022, Prime va tenir un guany net de dos milions de nous membres, per sobre del mateix període de l'any anterior, i el primer trimestre de l'exercici fiscal va afegir 560.000 nous subscriptors, fet que suposa un rècord trimestral a la història de la companyia.

Segons eDreams, la plataforma està "a punt per a una expansió més gran amb inversions selectives", cosa que "alentirà el creixement del resultat abans d'impostos i amortitzacions (ebitda) a curt termini". També preveu continuar incrementant la seva quota de mercat i créixer geogràficament, així com ampliar l'oferta de productes disponibles tant per als subscriptors com per als no subscriptors.

stats