Elon Musk porta al Mobile la seva constel·lació de satèl·lits per dur internet arreu del món

El fundador de Tesla i Space X participa al congrés per videoconferència per explicar el seu nou projecte

2 min
El fundador de Tesla, Elon Musk, participa per videoconferència al Mobile 2021.

L'Hospitalet de LlobregatEra la conferència més esperada del Mobile pandèmic del 2021 i les altes expectatives han fet que mitja hora abans ja hi hagués una cua de seguidors fervents per escoltar-la. L'auditori del congrés s'ha omplert aquest dimarts al complet (amb distàncies de seguretat) per la xerrada del magnat tecnològic Elon Musk, per molt que l'empresari no fos físicament a Barcelona sinó a Califòrnia, i aparegués a través d'una pantalla gegant. El fundador de la marca de cotxes elèctrics Tesla i del grup aeroespacial Space X ha explicat a la fira la seva pròxima gran aposta: Starlink. Musk està desenvolupant una constel·lació de satèl·lits d'òrbita baixa per fer arribar la cobertura d'internet a qualsevol racó del món i a preu low cost.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'empresari ha admès, però, que és una iniciativa molt costosa i que ja ha portat a la bancarrota altres companyies que ho han intentat. "El meu objectiu és no arruïnar-me", ha dit rient Musk. Tot i així, el cost de Starlink també és de dimensions astronòmiques. La factura total del projecte, ha explicat el seu creador, es pot estirar dels 20.000 als 30.000 milions de dòlars (dels 16.500 als 25.000 milions d'euros). "Bàsicament, és molt", ha reconegut des del seu estudi californià, mentre un gat passejava encuriosit al seu darrere. Aquesta constel·lació de satèl·lits, ha incidit Musk, permetrà que la connexió d'alta velocitat arribi a punts remots del planeta on ara ni tan sols es pot accedir a la fibra òptica.

De moment, el magnat ja compta amb més de 1.500 d'aquests aparells en òrbita i els opera en una dotzena de països. L'ambició habitual de Musk ha quedat palesa en les previsions: assegura que d'aquí dotze mesos tindrà com a mínim mig milió de clients. A l'agost espera tenir cobertura a tot el món, amb l'excepció dels dos pols. Per a l'empresari, el negoci serà viable perquè omplirà un buit entre la fibra òptica i les noves xarxes de 5G. "Pot ser molt útil per a les operadores de telecomunicacions", ha afirmat.

El pròxim gran repte

Segurament, aquest era el punt que més interessava a l'audiència del congrés de les telecos, un sector que vol començar a esbrinar si el fundador de Tesla serà un aliat o un competidor. Musk s'ha decantat més per la primera opció que per la segona i ha avançat que està a punt d'anunciar un acord amb dues grans operadores per impulsar Starlink. El servei ja s'està oferint amb una versió de prova per un preu de 100 dòlars de subscripció mensual, a banda dels 500 dòlars que costa l'equipament. No obstant, l'empresari s'ha mostrat confiat que el cost es podrà rebaixar.

Musk també ha donat a l'audiència algunes pinzellades de la manera de pensar que l'ha portat a crear gegants de la innovació com Tesla o Space X. "Tota la meva feina està basada en la filosofia fonamental que no sabem quines són les respostes, però que si podem ampliar l'abast de la nostra consciència, sabrem molt millor quines preguntes fer-nos sobre l'Univers", ha sentenciat. El magnat s'ha desconnectat pràcticament sense dir adeu ni respondre a l'últim desig del moderador: "Esperem veure'l a Barcelona el 2022".

stats