Alimentació

Borges ven el seu negoci agrícola i de venda de fruits secs al fons Natural Capital per 70 M€

La companyia catalana centrarà els seus esforços en les àrees industrial i comercial

2 min
Mas de Colom, a Tàrrega, seu de Borges

BarcelonaLa companyia catalana cotitzada Borges Agricultural & Industrial Nuts (BAIN) ha tancat un acord amb el fons Natural Capital Fund, gestionat per Climate Asset Management, per traspassar-li la seva branca agrícola i de venda de fruita seca, per un preu que podria oscil·lar entre 70 i 80 milions d'euros, segons ha comunicat la companyia a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb aquesta desinversió, la companyia vol centrar-se en el creixement en noves oportunitats de negoci a les àrees comercial i industrial. BAIN, que és la unitat de negoci de fruita seca liderada per Borges International Group (BIG), ven així la seva branca agrícola, que en els últims tres anys ha suposat el 7% del producte comercialitzat per BAIN i el 0,8% pel total del Grup BIG.

L'operació suposa la desinversió en dues societats espanyoles, situades a Extremadura i Granada, i quatre societats portugueses, que concentraven la seva activitat agrícola en la producció, principalment d'ametlles, nous i festucs.

Després d'aquesta decisió, la companyia catalana centrarà els seus esforços en les àrees industrial i comercial, focalitzant-se en els pilars de la innovació, la sostenibilitat i la internacionalització, així com en la cerca de noves oportunitats de negoci que "incrementin el valor per als seus consumidors, clients, empleats, accionistes i per al conjunt de la societat". Aquesta branca del negoci de Borges es quedarà amb les dues plantes de processament de fruita seca i fruita dessecada de Reus; una planta d'esclofollat d'ametlles a Altura (Castelló), i les finques agrícoles de Mas de Colom, a Lleida.

El fons assumeix els empleats

La companyia ha especificat que Climate Asset Management se centra a desenvolupar i oferir solucions d'inversió que accelerin la transició cap a un futur amb zero emissions netes i resilient al canvi climàtic. Natural Capital Fund gestionarà els actius a través del seu soci de referència, Bolschare Agriculture, que adquirirà la gestió dels serveis agrícoles.

El Grup Bolschare, arrelat a Espanya i Portugal, assumirà la totalitat de la plantilla, i entre d'altres continuarà prestant serveis a les companyies adquirides per CAM, amb qui ja col·labora en altres dels seus projectes. Amb la signatura de l'acord, les parts formalitzen l'operació, i marquen així el començament d'una nova fase per a totes elles.

BAIN és una companyia líder en el sector de la fruita seca i la fruita dessecada, amb més 125 anys d'experiència en l'aprovisionament, el processament i la comercialització de fruits secs a les empreses més rellevants d'indústria agroalimentària i cadenes de la distribució, especialment nous, festucs, ametlles i cacauets. Les seves accions cotitzen al mercat continu de les borses de Madrid i de Barcelona des del 2017. La família Pont, a través de Pont Family Holding, controla el 100% de Borges International Group, que al seu torn posseeix el 89,07% de la cotitzada BAIN, una companyia que des del 2017 té com a president i conseller delegat David Prats, que no és de la família propietària.

stats