Economia 27/03/2019

Dia retalla de 500 a 164 el nombre d'acomiadats a Catalunya

Els sindicats i la direcció han acordat reduir un 40% el nombre d'afectats a Espanya

Ara
1 min
Un supermercat Dia / DIA

BarcelonaLa direcció del grup Dia i els sindicats han acabat aquest dimecres les negociacions de l'expedient de regulació d'ocupació (ERO) que inicialment havia d'afectar 500 treballadors a Catalunya, segons ha informat la mateixa empresa en un comunicat. Durant la junta d'accionistes s'ha arribat a un acord per reduir el nombre d'afectats un 40% a tot l'Estat. Això significa que el nombre d'acomiadaments a Catalunya es redueixi a 164 treballadors (80 de botigues, 63 del magatzem de Sant Antoni de Vilamajor, 15 de les oficines de Sabadell, 4 de les oficines de Torredembarra i 2 de les oficines de Barcelona).

L'empresa ha acordat compensar econòmicament als treballadors afectats amb 33 dies per any treballat amb un màxim de 24 mensualitats per a les persones acomiadades, així com un pla de prejubilació a partir dels 57 anys, segons un comunicat de l'empresa.

El grup Dia està immers en una crisi des de fa temps. El valor de les accions ha anat baixant a mesura que passen els anys i el 10 de desembre de l'any passat, a causa de l'augment de les caigudes en borsa, van acabar per sortir de l'Íbex-35.

stats