Economia 01/12/2015

L'escàndol de les emissions castiga les vendes de Volkswagen

La marca creix per sota del conjunt del sector al novembre i deixa escapar el liderat a l'Estat

Ara
1 min
Un vehicle Volkswagen

BarcelonaLes vendes de cotxes han augmentat significativament, un 19% a Catalunya i un 25% al conjunt de l'Estat, aquest mes de novembre respecte del mateix mes de l'any anterior. Tot i això, l'escàndol de les emissions, destapat a finals de setembre i del qual s'han conegut més detalls en les últimes setmanes, ha castigat de manera important les vendes de Vokswagen.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La marca ha continuat creixent respecte de les vendes de l'any anterior, però ho ha fet molt per sota del conjunt del sector. Aquest mes de novembre ha venut un 18,8% més que el novembre passat al conjunt de l'Estat, més de sis punts per sota del creixement global.

Al setembre, Volkswagen encara creixia més que al conjunt del sector, i a l'octubre ja va notar les primeres conseqüències de l'escàndol però va aconseguir mantenir el liderat de les marques de cotxe més venudes. Aquest últim mes, però, la marca ha estat superada per Opel i Peugeot i ha passat de la primera a la tercera posició.

En el total de l'any, Volkswagen continua en primer lloc, i quan falta només un mes és altament probable que acabi l'any en aquesta posició. En el tram final, però, ha reculat significativament. En quota de mercat, al setembre representava el 8,6% de tots els cotxes matriculats i al novembre ha baixat fins al 7,2%.

Les altres marques del grup Volkswagen també estan patint les conseqüències de l'escàndol de les emissions. Seat ha crescut un 5,4% respecte l'any anterior, molt per sota del creixement del conjunt del sector, mentre que Skoda ha augmentat les matriculacions en un 13%, i Audi, en un 22,9%.

stats