Economia 21/09/2019

Incidència mínima de la vaga de treballadors dels serveis de terra d'Iberia al Prat

La direcció i els sindicats discrepen sobre el seguiment de l'aturada

Ara
2 min
Viatgers aquest dissabte als taulells d'atenció al client de Vueling, la companyia més afectada.

BarcelonaLa vaga dels treballadors dels serveis de terra d'Iberia a l'aeroport del Prat ha tingut escassa incidència en el funcionament de la infraestructura, i els principals retards registrats aquest dissabte han estat provocats per la pluja, sobretot durant les maniobres d'aterratge.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Iberia Airport Services ha xifrat el seguiment de la vaga en un 9,23%, mentre que UGT Iberia Barcelona (el sindicat que convoca la protesta) ha assegurat que l'han secundat un de cada dos treballadors que no estan obligats a complir serveis mínims.

En un comunicat d'aquest dissabte, la companyia ha explicat que la jornada de vaga es desenvolupava "sense incidències" i que s'estaven complint els serveis mínims, mentre que el portaveu d'UGT Iberia Barcelona, Omar Minguillón, ha qualificat d'abusius aquests serveis mínims, en declaracions a Europa Press.

Fins a les 18 h, Iberia Airport Services ha atès 286 vols, 135 d'arribada i 151 de sortida. La principal aerolínia del Prat, Vueling, i principal client d'Iberia Airport Services en aquest aeroport, ha cancel·lat per a aquest dissabte 46 vols amb destinació o sortida de Barcelona.

La xifra de cancel·lacions de Vueling puja a 54 diumenge, a 54 dilluns i a 52 dimarts. La companyia ha recordat que la vaga és "totalment aliena" a l'aerolínia i ha recomanat als passatgers que no vagin a l'aeroport.

Iberia, en el seu comunicat, també ha afirmat que l'aeroport de Barcelona "pateix regulacions a causa del mal temps, que han reduït la capacitat d'arribada al 70%", i ha atribuït els retards d'aquest dissabte a la pluja, especialment en vols procedents d'Europa.

Minguillón ha dit que aquesta és la tercera vegada que la companyia atribueix els retards a la pluja, com va passar al juliol i a l'agost, i ha ironitzat: "Devem tenir un sant que diu que ha de ploure quan hi ha vaga". El representant sindical ha qualificat d'"excuses febles" aquestes explicacions d'Iberia i ha demanat a l'aerolínia que deixi de preocupar-se de donar xifres de la vaga i la pluja i es preocupi més per la falta de personal que al seu parer hi ha a Iberia Barcelona.

Aena ha explicat que aquest dissabte hi ha hagut regulacions (espaiat en els aterratges) i retards per mal temps, i Enaire ha assegurat que les regulacions han estat producte del mal temps tant a Barcelona com a diversos països d'Europa.

En un tuit, Enaire ha dit que persistia "l'activitat tempestuosa a Barcelona i les Balears", per la qual cosa continuaven les restriccions, per seguretat, en les arribades als aeroports de Barcelona i de Palma.

stats