Economia 11/05/2016

Espanya creixerà un 2,7% fins al 2017 tot i el risc per la incertesa política, segons el BBVA

L'entitat dóna per feta la desviació del dèficit aquest any, fins al 3,9%, i creu que es redreçarà de cara al 2017 amb una política "neutral"

Ara
1 min
Les exportacions estan impulsant l'economia, que va créixer un 0,8% l'últim trimestre.

BarcelonaL'economia espanyola creixerà a un ritme del 2,7% aquest any i el que ve, mantenint la tònica de recuperació, segons preveu el darrer informe del servei d'estudis del BBVA. Malgrat un quadre d'indicadors positius, també adverteix que la incertesa és prou alta a Espanya perquè no pugui descartar-se una desacceleració els propers mesos.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'interrogant sobre la política econòmica que es desplegarà a Espanya amb el proper govern que ha de sortir de les urnes el 26 de juny fa que el BBVA farceixi de precaució el quadre econòmic. El creixement "és fràgil i vulnerable", ha insistit Jorge Sicilia, l'economista en cap de l'entitat, en declaracions recollides per l'agència Efe.

Aquest segon trimestre, la previsió és que el PIB creixi a un ritme del 0,8% respecte l'anterior i encadeni quatre trimestres amb aquesta intensitat.

Pel que fa al mercat laboral, la previsió és que, amb aquestes taxes de millora de l'economia, es podran crear fins a un milió de llocs de treball i reduir l'atur a una taxa del 18,5% el 2017.

Els analistes del BBVA preveuen que Espanya incomplirà el nou objectiu de dèficit enviat al pla d'estabilitat a Brussel·les i es desviarà tres dècimes fins a tancar el 2016 amb un 3,9%. Per a l'any que ve, preveu redreçar el dèficit al 2,9%.

"Amb previsions de creixement del 2,7% i amb una política neutral no fa falta posposar més d'un any la consecució de l'objectiu d'estabilitat", ha dit l'economista de l'entitat Rafael Domènech.

L'entitat dóna per fet que la política fiscal farà que es redueixi la recaptació, però aquest fet es veurà compensat per un augment de la base imposable i la major activitat econòmica.

stats