Economia 28/02/2014

El govern espanyol aprova la tarifa plana de 100 euros a la Seguretat Social en contractes fixos

Es pagaran 100 euros per cada treballador durant un període màxim de 2 anys i qui cobri menys de 12.000 euros no pagarà IRPF

Elena Freixa
2 min
La ministra d'Ocupació, Fátima Báñez, ahir durant la seva intervenció a València.

BarcelonaEl consell de ministres ha donat llum verda aquest divendres a les rebaixes a la Seguretat Social que va anunciar el president del govern, Mariano Rajoy, per afavorir la contractació. La tarifa plana de 100 euros durant dos anys en la cotització per contingències comunes quan es contracti un nou treballador amb un contracte indefinit i l'exempció de pagament d'IRPF en els sous més baixos són els principals canvis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La rebaixa a la Seguretat Social s'aplicarà quan l'empresa ampliï la plantilla i contracti treballadors a temps complet i amb un contracte fix, o bé quan converteixi en indefinit un de temporal. El compromís, això sí, haurà de ser contractar-lo durant almenys tres anys, tot i que la rebaixa duri només els primers 24 mesos.

L'empresa no pot haver fet cap acomiadament disciplinari o per causes objectives que hagin estat declarades improcedents durant els darrers sis mesos. Tampoc ha d'haver fet acomiadaments col·lectius en el darrer mig any.

Fora d'això, l'únic requisit per acollir-se a les noves bonificacions serà no haver fet cap acomiadament des de la data en què es va anunciar la mesura, el 25 de febrer.

A més a més, durant el tercer any de contracte indefinit si l'empresa té menys de 10 treballadors també podrà tenir encara algun avantatge, com ara una rebaixa del 50% en la cotització per contingències comunes a la Seguretat Social durant aquest període.

La tarifa plana de 100 euros per a la cotització per a contingències comunes també s'estendrà als contractes temporals. Serà de 50 euros en cas que el contracte indefinit sigui a mitja jornada i de 75 euros quan es tracti d'un contracte a temps parcial, sempre que equivalgui al 75% de la jornada completa, ha dit Báñez.

La ministra ha calculat l'estalvi per a les empreses. En cas de contractar un empleat fix amb un sou brut anual de 20.000 euros, l'estalvi total serà de més de 3.500 euros a l'any en els primers dos anys, i superarà els 9.000 euros en tres anys si es tracta d'una empresa petita.

La vicepresidenta de l'executiu, Soraya Saénz de Santamaría, ha defensat que el paquet de mesures vol acompanyar i donar "totes les facilitats" als empresaris que optin per crear ocupació estable. Les bonificacions estaran vigents en principi fins a finals d'any.

Báñez ha recordat que es mantenen les aportacions de les empreses a la Seguretat Social per altres variables, com ara contingències professionals, atur, el Fons de Garantia Salarial (Fogasa) i Formació Professional (FP). En aquests casos, es mantenen les regles de cotització vigents.

stats