Economia 10/03/2015

L'Eurocambra aprova els límits en el cobrament de comissions de les vises

Els bancs no podran carregar més d'un 0,3% als comerçs per les transaccions amb targeta

Ara
1 min
DINERS DE PLÀSTIC
 Els països amb més pagaments amb targeta tenen menys economia submergida.

BarcelonaEl Parlament Europeu ha aprovat aquest dimarts els límits en les comissions que les entitats bancàries cobren pels pagaments amb targeta. El ple de l'Eurocambra, amb 621 vots a favor, 26 en contra i 29 abstencions, ha delimitat un sostre del 0,3% del valor de l'operació feta amb targeta de crèdit i del 0,25% per a les de dèbit. El cost d'aquestes comissions pels comerços supera els 10.000 milions d'euros a l'any segons la Comissió Europea.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Per a pagaments entre països amb targetes de dèbit les taxes no podran passar del 0,2% i en cas de transaccions domèstiques, els països poden establir una comissió màxima d'aquest percentatge o de cinc cèntims per operació.

Fins ara no hi havia legislació comunitària sobre aquestes taxes interbancàries i els comerciants ja feia temps que demanaven condicions de competència equitativa per eliminar l'actual fragmentació del mercat.

Millorar la transparència

Aquesta nova legislació "reforçarà la transparència en matèria de comissions, estimularà la competència i permetrà tant als comerços com als usuaris escollir els sistemes de targetes que els ofereixin millors condicions", ha declarat aquest dimarts l'eurodiputat del Partit Popular Pablo Zalba.

Després d'aquesta votació del Parlament, la norma definitiva ha de ser ratificada formalment pels Governs durant els propers dies i entrarà en vigor sis mesos després que es publiqui al Diari Oficial de la UE.

stats