Economia 24/09/2012

Europa obre la porta a quadruplicar el fons de rescat pensant en Espanya i Itàlia

Els socis de l'euro debaten si ampliar fins als dos bilions d'euros el fons d'ajuda per poder afrontar eventuals a Espanya i Itàlia, segons avança 'Der Spiegel'

Reuters
1 min
El ministre De Guindos conversa amb el president del BCE a la reunió de l'Eurogrup / AFP

BarcelonaEls socis de la zona euro han engegat el debat d'una possible ampliació dels recursos del fons de rescat permanent europeu amb previsió per poder afrontar futurs rescats d'estats membres com Espanya o Itàlia, segons ha avançat el setmanari alemany 'Der Spiegel'.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'actual fons, dotat amb 500.000 milions euros, podria quadruplicar-se, arribar als dos bilions d'euros i equiparar el seu funcionament al fons d'estabilitat temporal (el FEEF), ja en marxa.

L'ampliació del Mecanisme Europeu d'Estabilitat (Mede) que s'està discutint a Europa compta, d'entrada, amb el vistiplau alemany, tot i que per tirar-ho endavant s'hauran de vèncer resistències a altres estats, com ara Finlàndia.

El viceministre alemany de Finances, Steffen Kampeter, ha confirmat a l'agència Reuters que el tema està obert i que, en tot cas, Alemanya consultaria qualsevol moviment amb el parlament (el Bundestag). Aquesta és la condició que va posar fa unes setmanes el Tribunal Constitucional alemany davant qualsevol modificació dels fons de rescat.

stats