Economia 11/04/2013

Quatre fabricants japonesos revisaran 3,4 milions de cotxes per una avaria a l'airbag

Els vehicles afectats són de les marques Toyota, Nissan, Honda i Mazda, fabricats entre els anys 2000 i 2004

Efe
1 min

TòquioQuatre fabricants japonesos de vehicles, Toyota, Nissan, Honda i Mazda, hauran de cridar a revisió uns 3,4 milions de vehicles a tot el món a causa d'un defecte detectat als airbags.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La fallada, que afecta cotxes fabricats entre 2000 i 2004, pot provocar que en cas d'accident no s'activi el coixí de seguretat, segons va explicar a Efe un portaveu del major fabricant del món, Toyota Motor, que és el més perjudicat pel problema i haurà de revisar aproximadament 1,73 milions de vehicles en total.

El sistema de coixins de seguretat defectuosos de tots aquests vehicles el va fabricar l'empresa japonesa Takata entre els anys 2000 i 2002.

Per la seva banda, Honda cridarà a revisió al voltant d'1,14 milions de vehicles a tot el món, mentre que Nissan i Mazda revisaran 480.000 i 45.500 cotxes, respectivament.

L'avaria afecta models com el Corolla, l'Alfard, el Cruiser o el Voltz, en el cas de Toyota, i el Civic, un dels més populars d'Honda, segons documents presentats per les mateixes empreses al ministeri de Transports nipó.

En el cas de Nissan, els models afectats són el Bluebird, el Cefiro i el Teana, mentre que Mazda revisarà els Atenza fabricats durant aquell període.

stats