Economia 22/09/2016

Fainé deixa Repsol i Miquel Valls surt de Gas Natural

Xavier Grau
2 min
Foto de família del nou consell de Gas Natural, amb Isidre Fainé al mig.

BarcelonaEl president de la Fundació Bancària La Caixa, Isidre Fainé, va assumir ahir la presidència de Gas Natural i va anunciar que deixa la vicepresidència de Repsol. El banquer manresà, que al juny va haver de deixar la presidència de Caixabank, torna així a presidir una de les grans empreses de l’Íbex. Fainé, de 74 anys, substitueix en la presidència de Gas Natural Salvador Gabarró, de 81 anys. El vicepresident de Caixabank, Antoni Massanell, substituirà Fainé al consell de Repsol, on també hi és el conseller delegat del banc català, Gonzalo Gortázar, que possiblement serà el nou vicepresident de la petroliera.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els canvis a Gas Natural es produeixen perquè Criteria Caixa i Repsol van vendre al fons GIP el 20% de l’energètica catalana per 3.802 milions. Això ha provocat un nou repartiment de forces, amb quatre consellers de La Caixa, tres de Repsol (que en perd un), i tres de GIP, a més de Rafael Villaseca -conseller delegat- i sis independents.

Repsol manté la vicepresidència primera, però el president de la petroliera, Antoni Brufau, va deixar ahir la gasista i cedeix la cadira al conseller delegat de Repsol, Josu Jon Imaz. El president de Damm, Demetrio Carceller, que era conseller per Repsol, també deixa Gas Natural. I la vicepresidència segona de la gasista la va assumir William Woodburn, de GIP. Rajaram Rao i Mario Armero són els altres dos consellers que aporta el fons.

Baixes de Rosell, Valls i Padrol

La representació de La Caixa a Gas Natural canvia amb l’arribada de Fainé. Han deixat el consell el president de la CEOE, Joan Rosell, i l’advocat Heribert Padrol, i hi entren Marcelino Armenter i Alejandro García-Bragado. També surt del consell el president de la Cambra de Barcelona, Miquel Valls, que era vocal independent.

stats