Economia 17/01/2015

Figueras renovarà l’auditori de Los Angeles on s’entreguen els Emmy

Elena Freixa
2 min
Figueras ha repoblat tot el parc de butaques de la Philharmonie de París, acabada de renovar sota les ordres de l’arquitecte Jean Nouvel.

L’empresa catalana Figueras International Seating allarga una mica més la seva petjada internacional instal·lant butaques en auditoris de renom. El pròxim projecte a l’horitzó d’aquesta empresa de Lliçà d’Amunt que treballa colze a colze amb estudis d’arquitectes de primer nivell és la renovació del pati de butaques de l’auditori de l’acadèmia de TV dels Estats Units, on cada anys se celebra l’entrega dels premis Emmy. Es tracta d’un espai amb 600 localitats que aquest mateix any es repoblarà de seients fets a Catalunya, coincidint amb el 76è aniversari de l’acadèmia, va explicar a l’ARA la directora de màrqueting de Figueras, Eva Blanco.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L’empresa, a més, acaba d’estrenar un altre projecte important a la Philharmonie de París, un teatre amb 2.400 butaques que va reobrir totalment renovat per Jean Nouvel aquesta setmana. En aquest cas, explica Blanco, es van dissenyar unes butaques amb molts detalls de sastreria per adaptar-les a l’ambientació de l’espai i es va jugar amb una part de les butaques que van col·locades sobre una plataforma mòbil (tant al pati de butaques com a l’orquestra) que permet soterrar-les per alliberar espai.

Els mercats internacionals són el focus de creixement de l’empresa, que ja obté 9 de cada 10 euros de la seva facturació a fora. L’any passat, l’execució de projectes fora de l’Estat va créixer un 24%, fins a situar els ingressos totals en els 40 milions d’euros. “Hem passat de ser una empresa catalana que exporta a ser una empresa internacional amb base a Lliçà d’Amunt”, diu Blanco.

El creixent pes de Figueras al món ha sigut alimentat per una sèrie de contractes emblemàtics que li han obert portes. Com a exemple, als EUA la companyia va renovar el 2007 els seients de la Casa Blanca i també va moblar de cadires l’Assemblea de les Nacions Unides a Nova York l’any passat. L’expansió internacional oscil·la entre el mercat americà i l’asiàtic, explica Blanco. Un dels últims projectes a l’Àsia va ser la renovació del Parlament del Vietnam.

La Ciutat Esportiva del Barça

En el mercat interior, tot i que aturat per la crisi els últims anys, també ha culminat recentment obres rellevants com l’auditori de la nova seu d’Aigües de Barcelona (Agbar) a Cornellà de Llobregat. També compten la renovació de la zona esportiva i la sala de premsa a la Ciutat Esportiva del FC Barcelona i la nova seu d’Abertis a Barcelona, entre d’altres.

L’empresa té una fàbrica a Lliçà d’Amunt d’on surt el 100% de la producció. També té un centre de disseny a la Garriga connectat amb estudis d’arquitectes de tot el món.

stats