Finances personals

Barcelona, la ciutat d'Espanya on és més car aparcar

El cost de la capital catalana duplica el preu per hora de Madrid

ARA
2 min
Cotxes aparcats davant de l’estació de  Ferrocarrils a les Planes.

BarcelonaCatalunya és la comunitat de l'estat espanyol on és més car aparcar. I la seva capital, Barcelona, és, de llarg, la ciutat més cara. Són les conclusions de l'informe EasyPark dels preus de l'aparcament, que anualment fa aquesta companyia tecnològica d'ajuda als conductors per trobar i gestionar l'aparcament des del mòbil. L'estudi fa la mitjana a cada ciutat i comunitat del preu mitjà d'aparcar, ja sigui al carrer en zones blaves com en estacionaments de superfície o subterranis.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

L'estudi indica que, de mitjana, el preu de l'aparcament a Espanya ha baixat un 10,3% aquest any en comparació amb l'any anterior i se situa en 0,78 euros l'hora. Un preu mitjà molt inferior al preu de la ciutat de Barcelona, que és de 3,08 euros per hora. De fet, la segona ciutat més cara és Vitòria, al País Basc, amb 1,85 euros a l'hora, mentre que el preu a Madrid se situa a la meitat de Barcelona, 1,52 euros per hora. A la capital de l'Estat la segueix en el rànquing Tarragona, on aparcar costa 1,17 euros per hora.

L'estudi destaca també que, fora de les ciutats, hi ha alguns indrets amb preus d'aparcament força elevats, especialment en zones de la costa catalana, valenciana i murciana. Entre aquests indrets més cars que no són localitats hi ha, al Maresme, la platja de Caldes d'Estrac, amb un preu d'1,64 euros per hora; la Jonquera, amb 1,55 euros, i el port d'Arenys de Mar, amb 1,31 euros.

En el rànquing per comunitats, Catalunya se situa clarament al capdavant, amb un preu de mitjana d'1,09 euros per hora, seguida de Madrid, amb 1,06 euros, i l'Aragó tanca el podi amb 0,76 euros. A l'altra banda, les comunitats més barates són Castella-la Manxa i les Balears (0,47 euros l'hora), les Canàries (0,53 euros), el País Valencià (0,56 euros) i Castella i Lleó (0,59 euros).

"El disseny urbanístic de les ciutats és clau per a l'ordenament del trànsit i de les places per aparcar, i això es trasllada també a les tarifes de cada ciutat, que varien en funció de la dimensió de la població i, en alguns llocs, de l'època de l'any, ampliant els horaris a l'estiu, per exemple", indica Jaime Requeijo, director general d'EasyPark a Espanya.

stats