CORRUPCIÓ
Economia 13/02/2014

El fiscal demana 4 anys per a l’exdirector de la CAM

Ara
1 min
L’exdirector general de la CAM Roberto López Abad.

Barcelona.Anticorrupció sol·licita quatre anys per a l’exdirector general de la CAM, Roberto López Abad, per un delicte d’apropiació indeguda, i dos anys i sis mesos per a l’expresident de la comissió de control de l’entitat, Juan Ramón Avilés, a qui se li imputa un delicte d’atorgament de contracte simulat en perjudici de tercers. En l’escrit remès al jutge de l’Audiència Nacional, Javier Gómez Bermúdez, la fiscalia també reclama a López Abad una multa de 90.000 euros o, alternativament, un delicte societari pel qual se li demanarien tres anys de presó.

Alhora, l’acusació demana que els dos exdirectius indemnitzin el Banc Sabadell -que va adjudicar-se la CAM per un euro després de ser intervinguda- amb 1,5 milions d’euros. Aquesta quantitat l’haurien d’abonar de manera solidària López Abad, Avilés i divuit membres més de la Comissió de Seguiment i Control de la Tenidora d’Inversions, als quals s’acusa de cobrar dietes irregulars d’entre 9.000 i 308.000 euros.

En opinió de la Fiscalia, la creació de la Comissió de Control “va ser un mer i bast instrument” dut a terme per López Abad amb la intenció de suprimir els límits econòmics establerts pels estatuts de la CAM. D’aquesta manera, es permetia que els directius de la caixa cobressin salaris més alts dels que tenien dret d’acord amb la normativa i els estatuts de l’entitat.

stats