Economia 06/02/2019

La cadena francesa Pimkie tanca 17 botigues a Espanya, dues de les quals a Catalunya

L'empresa ha presentat un ERO que afectarà 89 empleats

Ara
1 min
La cadena francesa Pimkie tanca 17 botigues a Espanya, dues d'elles a Catalunya

BarcelonaLa cadena de roba Pimkie ha presentat un expedient de regulació d'ocupació que preveu acomiadar 89 persones i tancar 17 botigues, dues de les quals a Catalunya. Pel que fa als acomiadats, 78 treballen a les botigues i els altres 11 a les oficines ubicades a Montmeló, on treballen en diferents àrees: recursos humans, serveis, serveis jurídics, comptabilitat o manteniment.

L'empresa, segons un comunicat de la UGT, argumenta aquest tancament per "causes econòmiques, organitzatives i productives".

Les altres botigues afectades a banda de les de Catalunya són quatre d'Andalusia, dues de Cantàbria, dues del País Basc i dues de Madrid i una d'Aragó, Astúries, Castella i Lleó, Galícia i Melilla.

Segons el sindicat, aquest dimarts es va iniciar el període de consultes de l'ERO amb la constitució de la taula negociadora. La pròxima reunió serà l'11 de febrer, en què el sindicat demanarà tota la documentació que justifiqui l'ERO.

L'anunci de l'ERO arriba l'endemà que una emblemàtica marca de roba femenina, TCN, hagi aconseguit evitar el tancament gràcies al fet que els han comprat l'empresa tèxtil tarragonina Nath.

stats