Economia 08/10/2014

El FROB enviarà a la Fiscalia 15 crèdits irregulars de CatalunyaCaixa

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, confirma que la investigació també afectarà operacions de Novogalicia Banc (NCG)

Europa Press
1 min
Els sindicats de CatalunyaCaixa ja preparen mobilitzacions

BarcelonaEl Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) remetrà a la Fiscalia, "en els pròxims dies", una vintena d'operacions "potencialment irregulars" detectades a CatalunyaCaixa (CX) i a Novogalicia Banc (NCG) per a la seva investigació, segons ha confirmat aquest dimecres el ministre d'Economia, Luis de Guindos.

La investigació afectarà 15 crèdits de CatalunyaCaixa, segons ha avançat 'La Vanguardia', que explica que la denúncia afectarà tant els empresaris propietaris de les promotores com els exgestors de l'entitat financera, que va rebre 12.000 milions de diner públic.

De Guindos ha confirmat aquesta operació durant la sessió de control al Govern al ple del Congrés, on la portaveu d'UPyD, Rosa Díez, li ha demanat que exigeixi "responsabilitats penals, polítiques i patrimonials" als responsables de l'escàndol de la targeta B de Caja Madrid.

El ministre ha recordat que des de fa mesos el FROB està duent a terme a les entitats nacionalitzades un procés d'anàlisi forense per "detectar operacions potencialment irregulars". Ja s'ha informat la Fiscalia de 19 "operacions sospitoses", incloent-hi la de les targetes opaques, ha afegit.

"En aquests moments està en fase molt avançada l'estudi d'uns 20 casos referits a CatalunyaCaixa i NCG, tots en relació amb operacions de crèdit i immobiliàries, que es remetran a la Fiscalia en pròxims dies", ha insistit.

stats