Economia 19/06/2012

General Cable presenta un ERO per acomiadar 166 treballadors

CCOO ja ha anunciat mobilitzacions en contra de la mesura

Ara
2 min

BarcelonaEl grup General Cable ha presentat un ERO per acomiadar 166 treballadors de les quatre plantes que té a Catalunya. L'empresa ha pres la decisió després que els sindicats abandonessin les negociacions en rebutjar la última oferta feta des de l'empresa, que consistia a limitar a 38 els acomiadaments, centrats en la part comercial i administrativa de l'empresa, amb una indemnització de 45 dies per any treballat a canvi que els treballadors acceptessin una reducció de sou del 3,5% a retornar els anys 2013 i 2014 a raó d'un 1,75% anual, un augment de la jornada laboral de 3 dies per any i condicionar la paga de l'abril als resultats de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Segons els sindicats, que asseguren que tot i haver-se reunit amb l'empresa diverses vegades no ha sigut possible arribar a un acord, l'ERO "no dóna cap garantia de viabilitat futura ni mesures per a l'assentament industrial de la companyia a Catalunya". En lloc d'això, consideren que "retalla drets als treballadors per afavorir els interessos dels accionistes".

Per aquests motius, CCOO ha convocat mobilitzacions amb una concentració de la representació sindical demà al matí davant les portes de la seu a Barcelona i avisa que prepara jornades de vaga per a la setmana vinent.

Des de l'empresa han expressat la seva sorpresa per la convocatòria de les mobilitzacions i han insistit en que no tenen cap problema amb tornar a negociar durant el mes que triga a tramitar-se l'ERO. Expliquen que les fàbriques espanyoles han perdut competitivitat degut a costos adicionals derivats de la crisi com són els aranzels i que cal adaptar-se a per poder mantenir la producció a Catalunya.

Així, recorden que l'ERO significaria la deslocalització de màquinaria especialitzada, que també traslladaria fóra de Catalunya la seva producció i el coneixement i l'experiència dels seus operadors.

General Cable és una multinacional d'origen català amb presència a diversos països de la Unió Europea, així com a la Índia, Rússia, Angola, Emirats Àrabs Units, Argentina, Marroc, Algèria i Egipte. Dedicada a la fabricació de cables, les plantes catalanes donen feina a 1.070 persones.

stats