Economia 20/02/2015

La Generalitat veu "probable" haver de rescatar l'autovia Vic-Ripoll

Mas-Colell ha admès que si la Generalitat assumeix el deute de l'autovia, el dèficit de la Generalitat s'incrementaria

Efe
1 min
El conseller Lluís Recoder, amb els acaldes del territori, en el tram inaugurat de la C-17

BarcelonaEl conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha assegurat que "és probable" que la Generalitat es faci càrrec del deute de la concessionària de l'autovia C-17 que connecta Vic i Ripoll. En conseller ha admès que, en cas d'assumir el deute, repercutirà en el dèficit fent-lo més gran, tot i que Mas-Colell ha assegurat que no representarà més que un "ajust comptable" que es resoldria d'una sola vegada.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El conseller no ha explicat quant augmentarà el dèficit, però 'La Vanguardia' ha assegurat aquest divendres que el rescat podria suposar 275 milions per a l'administració catalana, 220 milions del crèdit que la concessionària Cedinsa no pot pagar i 55 si s'activa la responsabilitat patrimonial de l'administració.

Cedinsa, que va ser participada per FCC, Comsa Emte, Copisa i Copcisa, explota aquesta carretera amb una concessió de 33 anys des del 2006. Si no és possible el seu refinançament, haurà de subrogar-se el crèdit de Cedinsa per aquests 220 milions i la Generalitat hauria d'arribar un acord amb ella o bé rescatar-la i quedar-se amb l'explotació de l'autovia.

stats