Economia 09/01/2020

La Generalitat detecta múltiples irregularitats de gestió en el circuit de Montmeló

Intervenció denuncia retribucions indegudes i la contractació, no permesa per llei, d'una ETT

Ara
1 min
El circuit de Montmeló

Barcelona"No compleix amb la normativa que s'ha d'aplicar". Aquesta és la conclusió de l'informe de fiscalització que ha dut a terme la Intervenció General de la Generalitat sobre la societat Circuits de Catalunya, controlada per la mateixa Administració i el Circuit, segons avança aquest dijous el diari El País.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El document recull que hi ha retribucions no reconegudes en el conveni que ascendeixen a 722.904 euros. En aquest sentit, Intervenció resol que algun d'aquests pagaments poden tenir "la consideració d'indeguts".

Alhora detecta irregularitats sobre el pagament d'hores extres per un import de 33.401 euros sense aprovació del consell d'administració, quan la llei de pressupostos de la Generalitat obligava a compensar-les amb hores lliures. I afegeix que 21 dels treballadors van arribar a superar les 80 hores extraordinàries màximes que fixa l'Estatut dels Treballadors.

L'informe també denuncia que la companyia destinés 657.000 euros per contractar els serveis d'una empresa temporal quan la llei catalana de pressupostos ho impedia.

Repartiment incontrolat d'entrades

Un altre aspecte que recull l'autoria és el gran descontrol en el repartiment d'entrades gratuïtes durant el 2017 en els grans premis de Fórmula 1, que van arribar a ser de 3.420, i de Motociclisme, amb una xifra encara més gran, de 3.718 localitats.

La injecció de recursos públics a Circuits de Catalunya, presidida per Vicenç Aguilera, ha sigut contínua. El 2019 va injectar 4,5 milions d'euros. La societat va facturar 49,4 milions d'euros i va perdre 7,5 milions.

stats