Economia 14/10/2011

La Generalitat estudia modificar la llei que permetria a Ikea instal·lar una botiga a Salt

La normativa actual no permet que s'obrin centres comercials d'aquestes característiques a ciutats de menys de 50.000 habitants

Redacció
1 min

BarcelonaLa Generalitat estudia la possibilitat de modificar la llei per permetre que la multinacional sueca Ikea es pugui instal·lar a Salt. La normativa actual no permet que s'obrin centres comercials d'aquestes característiques a ciutats de menys de 50.000 habitants, cosa que afecta el municipi gironí. El conseller d'Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, ha assegurat, però, que, "si Ikea proposa obrir un establiment a Salt i no té encaix dins l'actual marc legal, es mirarà quines modificacions s'haurien de fer en cas que es vulgui tirar la proposta endavant".

Segons ha especificat Mena, el Govern va mantenir una reunió amb els inversors, que li van fer arribar l'interès per ampliar els dos establiments que té a Catalunya (a Badalona i a l'Hospitalet de Llobregat) i obrir-ne quatre d'addicionals. Entre aquests, hi ha la nova botiga de Sabadell, que serà la més gran de tot l'Estat. El pla d'expansió de l'empresa, però, també inclou projectes nous a Tarragona i Girona. I en aquest darrer territori, entre les opcions que s'han especulat hi ha Vilablareix (Gironès), la Jonquera (Alt Empordà) i Salt.

stats