Infraestructures
Economia 27/04/2011

La Generalitat negocia amb 40 aerolínies per operar a Alguaire

La Generalitat espera aconseguir el permís per operar fora de l'espai Schengen, que permetrà que volin turistes britànics i russos

1 min

BarcelonaEl conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, ha dit avui que la Generalitat manté negociacions amb més de 40 aerolínies per operar a l'aeroport d'Alguaire (Segrià) i que espera obtenir aviat el permís per operar fora de l'espai Schengen en aquest aeroport.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la seva compareixença a la comissió de Territori i Sostenibilitat, Recoder ha dit que a més de negociar amb més de 40 aerolínies també està en converses amb diferents operadors turístics anglesos, irlandesos i russos per donar a conèixer l'oferta de la zona.

A més, ha explicat que encara estan pendents d'obtenir el permís per operar fora de l'espai Schengen, cosa que és de "màxima importància" per al futur de l'aeroport.

Recoder ha pronosticat que el seu departament patirà un "ajust important" en el seu pressupost perquè els departaments d'Educació i Sanitat pateixin un ajust "mínim" i ha assegurat que la Generalitat no farà les retallades que els planteja el Govern perquè "afectaria massa" els serveis públics de Catalunya.

Sobre el Quart Cinturó, Recoder ha indicat que és una "obra estratègica" per a la Generalitat i que acumula un "retard històric" de manera que ha urgit el ministeri de Foment que agiliti l'obra ja que les al·legacions presentades podrien endarrerir fins a dos anys la declaració mediambiental i, després, caldria redactar el projecte constructiu.

Sobre la renovació del contracte de Renfe com a operador de rodalia, que acaba aquest any, Recoder ha indicat que és necessària una renovació dels trens i ha insistit que si el ministeri de Foment té interès a prorrogar aquest contracte "posi les piles a Adif" perquè més del 50% d'incidències són competència d'Adif.

stats