Economia 25/10/2017

La Generalitat paga la nòmina dels funcionaris amb la seva tresoreria

Els funcionaris començaran a cobrar demà

Xavier Grau
1 min
El vicepresident econòmic de la Generalitat, Oriol Junqueras, i el ministre d’Hisenda en funcions, Cristóbal Montoro.

BarcelonaEl Govern ha donat aquest dimecres l'ordre als bancs per al pagament de la nòmina dels funcionaris, que puja a uns 390 milions d'euros, segons ha pogut saber l'ARA de fonts del departament de Vicepresidència i Economia.

Com ja va fer el mes passat, i malgrat tenir les finances intervingudes pel govern espanyol, la Generalitat farà el pagament amb diners de la seva pròpia tresoreria.

Segons les mateixes fonts, els empleats públics cobraran a partir de demà, dijous. El pagament de les nòmines afecta els funcionaris de la Generalitat, els mestres i els empleats del l'Institut Català de la Salut (ICS) i del Servei Català de la Salut (SCS).

Quant a la resta d'empleats de les empreses públiques de la Generalitat, l'ordre de pagament es donarà els propers dies, han aclarit les mateixes fonts.

Per complir amb els requeriments del ministeri d'Hisenda, la interventora de la Generalitat introduirà a la plataforma que ha habilitat l'Estat les dades del pagament per obtenir la certificació del ministeri donant la seva autorització.

stats