CRISI DEL DEUTE
Economia 04/10/2011

Goldman Sachs pronostica que Espanya entrarà de nou en recessió el 2012

El banc d'inversió preveu que l'economia retrocedeixi ja aquest últim trimestre del 2011 i acabi l'any que ve amb una caiguda del 0,4%

Efe
1 min

BarcelonaEl banc d'inversió Goldman Sachs preveu que l'economia espanyola caigui dues dècimes en el darrer trimestre de l'any i el primer del 2012, amb la qual cosa s'entraria de nou en recessió.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Els càlculs de Goldman apunten a un retrocés de dues dècimes entre l'octubre i el desembre i una nova caiguda del 0,2% en els tres primers mesos del proper any.

En el darrer informe sobre les perspectives per Europa, l'entitat també preveu que la zona euro entri en "suau recessió" al març del 2010, després de dues caigudes del 0,1% en trimestres consecutius. Tot i així, afegeix, que l'any que ve l'economia de la zona acabaria amb un minso creixement del 0,1%.

En canvi, pel que fa a l'economia espanyola, Goldman Sachs augura que acabi el 2012 retrocedint un 0,4%, una dada que contrasta davant les previsions de l'executiu espanyol, que parlen d'un creixement del 2,3%

D'acord amb les projeccions de l'entitat, Alemanya, França i Itlàlia també entraran en recessió en el mateix moment, tot i que només Itàlia acabarà l'any que ve, com Espanya, amb un retrocés econòmic del 0,4%.

Goldman Sachs justifica la revisió a la baixa de les perspectives en les creixents tensions financeres als mercats europeus, que creu que continuaran l'any que ve mentre no s'avanci en mesures concretes de governança de l'euro i per millorar els problemes estructurals de la zona.

Si les circumstàncies canvien, ha afegit, també ho poden fer aquestes previsions, ja que millorarien la confiança i això incidiria sobre l'economia real.

Mentre Alemanya o França superaran ràpidament la recessió suau, segons el banc, la crisi del deute sobirà seguirà sent la culpable del càstig a d'altres estats com Espanya, on l'exposició al sector immobiliari i financer en frenarà la sortida.

stats