Economia 21/09/2017

Google compra part del negoci de mòbils d'HTC per 1.100 milions de dòlars

El cercador incorporarà 2.000 enginyers de l'empresa taiwanesa per impulsar els seus 'smartphones'

Ara
1 min
HTC One M9

BarcelonaAlphabet (la matriu de Google) i HTC han anunciat aquest dijous un acord per valor de 1.100 milions de dòlars (924 milions d'euros) pel qual 2.000 treballadors del fabricant taiwanès s'incorporaran al cercador, que també rebrà una llicència no exclusiva de la propietat intel·lectual de l'empresa asiàtica. Es tracta de part de la plantilla del departament d'investigació de HTC que es dedica a desenvolupar l''smartphone' Pixel del gegant tecnològic i que passarà a treballar per a Google.

Així doncs, la companyia taiwanesa podrà continuar desenvolupant el seus productes sense restriccions, ja que es tracta d'un acord d'ús de patents sense exclusivitat. Aquesta operació interessa a Google perquè vol impulsar els seus propis telèfons mòbils i competir en tecnologies com els assistents de veu o la realitat augmentada, on Apple i Amazon han fet més avanços.

La presidenta i consellera delegada de HTC, Cher Wang, ha assenyalat que l'acord "assegura la continuïtat de la innovació" a la divisió d''smartphones' de la companyia. D'altra banda, el vicepresident de hardware de Google, Rick Osterloh, ha destacat que HTC serà "un soci de llarga duració de Google".

L'operació, que encara ha de rebre la llum verda de les autoritats reguladores, està previst que es tanqui a principis del 2018. HTC acumula pèrdues des del 2014, ja que encara que compta amb alguns models populars les vendes són insuficients. De fet, els títols de l'empresa tan sols representen el 5% del valor màxim que van assolir el 2011, en plena efervescència del mercat dels mòbils intel·ligents.

stats