Economia 01/10/2012

El govern espanyol posa en dubte l'actualització de les pensions per l'IPC

El secretari d'estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, diu que el govern aplicarà la llei però evita dir si serà la que hi ha en vigor

Efe
1 min
Tomás Burgos al costat del socialista Manuel Chaves / JUAN CARLOS HIDALGO / EFE

BarcelonaEl govern espanyol segueix sense concretar els seus plans per actualitzar les pensions, i avui el secretari d'estat de Seguretat Social, Tomás Burgos, ha evitat posicionar-se sobre el tema.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Amb motiu de la compareixença per presentar els resultats de la integració del règim especial de treballadors de la llar en el règim general de la Seguretat Social, Burgos ha assegurat que el govern aplicarà la llei que estigui vigor, tot i que ha evitat pronunciar-se sobre si serà l'actual. Burgos no ha descartat, així, la possibilitat que el govern modifiqui la llei abans de la data límit per actualitzar les pensions.

Hores abans, la diputada del PSOE Isabel López i Chamosa havia dit que el govern espanyol hauria d'acabar amb la incertesa que tenen 9 milions de pensionistes.

"Li demanarem que ho deixi clar", ha dit, ja que els pensionistes estan patint totes les conseqüències de les retallades, a alguns els han pujat l'IRPF i a tots l'IVA, a més d'haver de pagar els medicaments en un moment en què moltes llars "arriben a fi de mes gràcies a la pensió dels avis", ha dit. En resposta a aquestes crítiques, Burgos ha demanat a l'oposició "que es llegeixi la llei en vigor i així ja no tindrà dubtes".

stats