Economia 13/06/2014

El govern espanyol privatitzarà el 49% d'Aena

Un 28% es reservarà a inversors institucionals i un 21% sortirà a borsa per a minoristes al novembre

Ara
1 min
La terminal 1 de l'aeroport del Prat, durant l'operació sortida de les vacances d'estiu d'aquest 2012./ ACN

MadridEl govern espanyol ha aprovat avui la privatització parcial d'Aena, segons ha informat la ministra de Foment, Ana Pastor, després del consell de ministres. El govern donarà entrada al capital privat al gestor d'aeroports, però conservara el 51% del capital i, per tant, el control de la companyia.

Segons ha explicat la ministra, un 28% del capital es reservarà per a inversors institucionals, que formaran un nucli estable d'accionistes, i la resta, un 21%, es reservarà per a petits accionistes que podran accedir al capital mitjançant una oferta pública de venda (OPV).

El calendari previst es que al setembre es puguin seleccionar els accionistes del nucli estable, a l'octubre s'aprovi el fulletó de l'OPV per la Comissió Nacional del Mercat de Valors, i al novembre es puguin col·locar les accions entre els minoristes i comenci a cotitzar.

La ministra ha argumentat que amb l'operació es guanyarà en eficiència i es millorarà la gestió de la companyia i ha recordat que en altres països, com Alemanya o França, també hi ha operadors que tenen participació pública i privada.

Ana Pastor ha dit que el procés s'empara en un decret llei que va aprovar el govern de José Luis Rodríguez Zapatero que donava autorització a la privatització parcial d'Aena. També ha recordat que la companyia, que és el primer operador del món per nombre de passatgers, va tancar 2013 per primer cop amb beneficis, de 597 milions d'euros.

stats