Economia 08/03/2016

Grifols invertirà 326 milions a tot el món, que inclouen nova planta a Catalunya

El fabricant de derivats del plasma sanguini destinarà 59 milions en cinc anys a les instal·lacions de Parets del Vallès

Elena Freixa
1 min
Víctor Grífols en una de les seves intervencions davant la junta d'accionistes d'ahir a la seu de l'empresa.

BarcelonaLa farmacèutica Grifols dóna llum verda a un pla d'inversions de 326 milions d'euros a cinc anys per créixer a tot el món. La xifra servirà per ampliar capacitat productiva i inclou la construcció d'una nova planta de purificació a Parets del Vallès, a la qual destinarà 59 milions, segons ha informat l'empresa aquest dimarts.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Grifols, que és des d'aquest any la primera empresa familiar catalana gràcies a unes vendes rècord el 2015, té previst aixecar un total de quatre fàbriques fins al 2021 per ampliar la capacitat de produir hemoderivats. Aquest negoci, emmarcat en la filial Grifols Bioscience, representa el 77% dels ingressos anuals de la companyia.

A banda de les noves instal·lacions a Parets del Vallès, el grup català construirà dues plantes als EUA, una de fraccionament de plasma i una de purificació. Totes dues s'enduran 190 milions d'inversió, quasi el 60% del total del pla de Grifols. La quarta fàbrica nova serà la planta de purificació anunciada fa pocs mesos a Irlanda.

Més activitat a Catalunya

La planta nova a Parets serà la segona que està dedicada a la purificació, en aquest cas, de la proteïna alfa-1, que és la segona més important que fracciona Grifols després de la immunoglobulina. L'empresa no ha concretat els llocs de treball que crearà, però l'any passat la plantilla a Espanya va augmentar en més de 270 empleats, un 9%, i va superar les 3.250 persones.

Al recinte de Parets del Vallès l'empresa hi té ja funcionant dues plantes de fraccionament i una de purificació, a banda d'un magatzem central.

La successió a l'empresa es va pactar l'any passat

stats