Economia 17/09/2018

Un grup de 'hackers' accedeixen a dades personals de l'Iese

La Nueve posa en evidència la vulnerabilitat de la web de l'escola de negocis

Ara
1 min

BarcelonaEl grup de 'hackers' anomenat La Nueve, vinculada amb Anonymous, ha accedit a milers de dades privades de la web de l'escola de negocis Iese. El grup, a través del seu compte de Twitter, va revelar ahir la seva operativa assegurant que el sistema emprat per la institució tenia vulnerabilitats que els haurien facilitat la possibilitat d'accedir a noms i contrasenyes. Fonts de l'Iese han confirmat el problema i han assenyalat que s'està intentant esbrinant quins servidors han estat afectats, tot i que creuen que la vulnerabilitat se centraria en Iese Publishing, la web a través de la qual es venen els casos d'estudi de l'escola.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

El compte de Twitter de La Nueve va publicar ahir captures de pantalla on es podien veure parcialment pixelades les dades que haurien aconseguit dels servidors de l'Iese. Segons les seves dades, podrien haver entrat en un sistema en què s'emmagatzemen 41,7 milions de correus electrònics i 301.148 dades personals, incloses les contrasenyes amb què es podria adquirir material de l'escola de negocis.

"Treballar amb servidors sota Windows XP i ASPNET es una gosadia", afirma el grup de 'hackers', que insinua que les vulnerabilitats detectades en el sistema és greu. Alguns dels enllaços que vinculen en els seus tuits han quedat desactivats. Informàtics de l'Iese treballen per conèixer la profunditat de les dades a les quals han accedit els 'hackers'.

stats