Economia 30/09/2012

Hisenda: "Les comunitats han de centrar-se en educació, sanitat i serveis socials, i la resta ara mateix sobra"

Beteta assegura que els pressupostos del 2013 respecten les disposicions addicionals dels estatuts d'autonomia

Efe
2 min
RECTIFICACIÓ
 El secretari d'estat Antonio Beteta ha canviat d'opinió i ja no vol suprimir ajuntaments.

MadridEl secretari d'estat d'Administracions Públiques, Antonio Beteta, s'ha remès aquest diumenge al Tribunal Constitucional per negar que els pressupostos de 2013 incompleixin estatuts d'autonomia i ha convidat les comunitats autònomes a reduir despesa innecessària i centrar-se a mantenir la societat del benestar.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Han de centrar-se en educació, sanitat i serveis socials, i la resta ara mateix sobra", ha recalcat Beteta en declaracions als mitjans després de reunir-se amb membres del grup popular al Congrés per parlar sobre els pressupostos generals de l'Estat del 2013, que es van registrar ahir a la cambra baixa.

Preguntat per les crítiques de comunitats com Catalunya, Andalusia, Balears i Canàries per rebaixar les transferències, Beteta ha dit que comprèn que "quan el vestit es fa estret tothom vol que sigui més ample", però en l'actual context de crisi el que han de fer, ha dit, és executar els seus plans economicofinancers i reduir empreses públiques.

Pel que fa a les disposicions addicionals dels estatuts d'autonomia, "es respecten en els termes en els quals els ha interpretat el Tribunal Constitucional", ha dit Beteta, en el sentit que "és competència de les Corts Generals concretar segons la situació econòmica quines són les quantitats" que corresponen.

"En atenció a aquesta priorització de les pensions, la sanitat, l'educació i els serveis socials, ha hagut de reduir la inversió, i en conseqüència no procedia anotar les quantitats que algunes comunitats reclamen", ha afegit.

El que ha deixat clar és que les comunitats "veuen garantit el finançament corrent" a través dels pressupostos i en els lliuraments a compte, "que es pagaran en temps i forma tant en la liquidació de fa dos anys com a través d'aquests mecanismes extraordinaris de finançament com el fons de liquiditat autonòmic".

stats