Immobiliari

Mor Joaquín Castellví Rey, un dels pares del 22@

El constructor va desenvolupar edificis d'oficines a Barcelona per a multinacionals com Amazon o WeWork

2 min
Edificis d’oficines al districte tecnològic del 22@.

BarcelonaJoaquín Castellví Rey, un dels principals inversors immobiliaris del 22@, va morir aquest dissabte als 61 anys, segons ha confirmat el seu fill en un escrit en què s'acomiada del seu pare i en lloa el llegat com a urbanista i promotor. Nascut a Barcelona el 1962, l'empresari va ser un dels impulsors del districte tecnològic de la capital catalana a través del Grup Castellví, la companyia amb la qual va apostar per la construcció d'edificis d'oficines per atreure multinacionals digitals a la ciutat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"El meu pare va ser qui primer va apostar pel 22@ tal com el coneixem avui, comprant petites naus industrials fins a tenir la majoria de l'illa per poder desenvolupar edificis per a empreses, hotels, comerços, habitatge lliure i protegit, i tot el que en definitiva dona sentit a un barri i fa agradable viure-hi", ha destacat Joaquín Castellví López, que segueix les passes del seu pare com a conseller delegat del fons d'inversió suís Stoneweg a Espanya.

Castellví Rey va col·laborar amb els gestors metropolitans per aprovar el pla urbanístic de l'any 2000, que donava llum verda al desenvolupament de nous edificis al 22@. El primer que va construir va ser la seu de la multinacional alemanya T-Systems, que es va inaugurar el 2003. "El barri que tant esforç i complexitats havia costat es començava a fer realitat. L'èxit inicial va ser tal que va significar un punt d'inflexió per atreure inversió i consolidar el districte en la seva primera etapa", recorda el seu fill.

Trasllat de la CMT a Barcelona

L'inversor immobiliari també va formar part del grup de dirigents que van decidir traslladar a Barcelona la Comissió del Mercat de Telecomunicacions (CMT), per tal de promoure que la zona també acollís organismes públics i altres edificacions de rellevància. Al llarg de la seva carrera, Castellví va col·laborar amb diversos despatxos d'arquitectura com Batlle i Roig, Dragados o Project Manager G3 per dissenyar oficines per a multinacionals com Amazon, Indra, Ogilvy o WeWork.

"En contra del que fins aleshores es feia a les diferents capitals d'Europa com Amsterdam, París o Londres, on es creaven clústers d'oficines només amb aquest ús i sense elements de vida social entrecreuada, el meu pare va tenir la visió, recolzada pels alcaldes Joan Clos i Jordi Hereu, d'establir una fructífera relació publicoprivada i d'entendre l'urbanisme com un element d'interacció entre el treball i l'oci per aprofitar la qualitat de vida de la ciutat", ha remarcat el fill de l'empresari, Joaquín Castellví López.

stats