Immobiliari
Economia Immobiliari 23/11/2022

El passeig de Gràcia supera el Portal de l'Àngel i encapçala el rànquing de carrers amb el lloguer comercial més car

Les dues vies barcelonines s'imposen a les madrilenyes de Serrano, Gran Vía i Preciados

2 min
Vista del Passeig de Gràcia

BarcelonaEl passeig de Gràcia s'ha convertit en el carrer amb els lloguers dels locals comercials més cars d'Espanya i desbanca, així, una altra via de la capital catalana, el Portal de l'Àngel, que tradicionalment era la més cara. A més, el passeig de Gràcia s'imposa als carrers madrilenys de Serrano, Gran Vía i Preciados, que se situaven abans amb preus més alts que el cèntric passeig barceloní.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les dades corresponen a l'estudi Main Streets Across de World, una anàlisi de la consultora immobiliària internacional Cushman & Wakefield que s'elabora des de l'any 1988. En l'edició anterior, corresponent al 2019 –abans de la pandèmia de covid-19–, el primer lloc l'ocupava el Portal de l'Àngel, seguit dels carrers de Madrid esmentats. Ara els dos primers llocs són a Barcelona –el passeig de Gràcia i el Portal de l'Àngel–, mentre que Serrano se situa en el tercer lloc.

Segons l'estudi, la renda mitjana de lloguer al passeig de Gràcia és de 2.677 euros el metre quadrat l'any. De fet, acull importants botigues de moda de luxe, com Gucci, Carolina Herrera, Louis Vuitton, Versace, Chanel, Loewe, Cartier i Burberry.

Aquest preu situa la via de Barcelona en el 18è lloc del rànquing mundial, que encapçala la Cinquena Avinguda de Nova York (el 2019 ocupava el segon lloc), on el preu de mitjana és bastant superior: 21.076 euros el metre quadrat l'any. El segon lloc mundial ara l'ocupa el carrer Tsim Sha de Hong Kong, amb un preu de 15.134 euros el metre quadrat l'any i avança Causeway Bay, un altre carrer de la mateixa ciutat que figurava com el més car en la classificació anterior. Completa el podi mundial la Via Montenapoleone de Milà, amb un preu de 14.547 euros el metre quadrat l'any.

Un 25% de creixement

A més, segons un altre informe de la mateixa consultora immobiliària, Transparency in High Streets, en els nou primers mesos del 2022 s'han signat 86 operacions de lloguer a les àrees prime i superprime –les més cèntriques i comercials– de Barcelona i Madrid, un 25% més que en el mateix període del 2021. Segons Cushman & Wakefield, això demostra el creixement i el repunt del sector immobiliari comercial.

stats