Economia 11/05/2015

Els inversors de la filial de borsa de Banco Madrid ja poden començar a cobrar les indemnitzacions

El Fons de Garantia d'Inversions (Fogain) pagarà un límit de 100.000 euros per titular als usuaris d'Interdin

Efe
1 min
Banco Madrid

MadridEl Fons de Garantia d'Inversions (Fogain) començarà a pagar els propers dies als afectats per la situació concursal de Banco Madrid, fins a un límit de 100.000 euros per titular.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

En concret, seran els clients de la societat de valors Interdin, filial de Banco Madrid, els que podran començar a cobrar la indemnització del fons en els propers dies, segons un comunicat de la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

Fogain detalla que els pagaments comencen després que la CNMV declarés que Interdín Borsa no pot complir amb les obligacions que tenia amb els seus inversors. En aquest cas, Banco Madrid va presentar concurs de creditors després que la seva matriu andorrana, Banca Privada d'Andorra, fos intervinguda per suposat blanqueig de capital provinent de màfies internacionals. La seva filial de Borsa, Interdin, també va demanar ser intervinguda poc després.

El Fons de Garantia d'Inversions té la funció d'oferir als clients de les seves entitats adherides cobertura amb una indemnització en cas que alguna d'aquestes entitats entri en concurs o sigui declarada insolvent. Per això, el Fogain assegura una cobertura màxima de 100.000 euros per inversos.

La garantia d'aquest fons cobreix a tots els inversors d'Interdin Borsa, a excepció del que queden expressament exclosos per la normativa, és a dir les entitats financeres o persones vinculades a Interdin Borsa.

stats