Economia 15/02/2013

John Hoffman creu que el MWC atreurà empreses tecnològiques a Barcelona

L'organitzador del Mobile World Congress defensa la capitalitat mundial del mòbil com una oportunitat per a la ciutat. Demana la línia 9 i creu que la corrupció és un problema

X.a.
2 min
CONNEXIONS PER TOT ARREU  L'analista Ben Woods i els representants de GSMA John Hoffman i Michael O'Hara van presentar ahir el MWC envoltats de mòbils.

BarcelonaJohn Hoffman, conseller delegat de GSMA, empresa organitzadora del Mobile World Congress, ha defensat aquest divendres que la capitalitat mundial del mòbil a Barcelona pot ajudar la ciutat a atreure petites i mitjanes empreses tecnològiques.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

"Barcelona és coneguda com una bona ciutat per fer negocis", ha assegurat Hoffman al col·loqui Primera Plana, i ha afegit que la ciutat té una "reputació boníssima", però la tecnologia no és el seu fort.

Preguntat sobre què aconsellaria al Govern per atreure empreses, ha fet broma: "Fora impostos. Si és així, vinc directament". Ja en un to més seriós, ha explicat que a Espanya, "fracassar és un estigma", mentre a Silicon Valley no només no ho és, sinó que "forma part de l'experiència" emprenedora. Per resoldre-ho, ha proposat que es comenci per l'educació, a formar en emprenedoria.

Després d'elogiar la ciutat de Barcelona i Catalunya, tant per la capacitat de col·laboració público-privada com per l'educació i la qualitat de vida, Hoffman ha dit als responsables polítics: "Teniu totes les peces, només les heu d'ajuntar de manera que ajudin els emprenedors. En això hi pot ajudar la capitalitat del mòbil".

També en el capítol de demandes, el conseller delegat de GSMA ha subratllat la necessitat que la fira Gran Via estigui ben connectada amb el centre de Barcelona: "Ens encantaria veure la línia 9. Necessitem que la gent es mogui". I, de nou fent broma, ha afegit que "si algú té una pala, ja pot anar picant" per acabar la línia 9 del metro.

La corrupció "és un problema"

Sobre els casos de corrupció que estan sortint a la llum a Espanya, també ha mostrat un to distès, tot i que no s'ha volgut mullar. "Sí, llegeixo els diaris i veig les imatges", ha dit mentre li formulaven la pregunta de si creia que la corrupció era un problema, però s'ha limitat a respondre que "sí", sense cap altra argumentació.

Mobile World Congress de rècords

John Hoffman ha reiterat que aquesta edició del MWC, que se celebra del 25 al 28 de febrer, serà "de rècords", amb més espai que mai, més expositors i més públic. Esperen superar els 70.000 visitants.

L'organitzador del congrés, que fins l'any passat es va celebrar a la fira de Montjuïc i enguany es trasllada a la Gran Via, s'ha congratulat del fet que es pensaven que haurien d'esperar tres anys per omplir el recinte firal de Gran Via, molt més gran que el de Montjuïc, però ja l'ompliran el primer any. De cara a l'any vinent, tenen previst fer algun tipus d'activitat també a la fira de Montjuïc.

stats