Economia 11/04/2018

El jutge manté Rato com a investigat pel presumpte frau en la facturació de conferències

Arxiva la causa contra els administradors de la societat BCC, a través de la qual l'exministre va cobrar pels actes

Efe
1 min
Rodrigo Rato sortint de declarar als jutjats en una imatge d’arxiu.

MadridRodrigo Rato continuarà sent investigat per l'Audiència de Madrid pel presumpte frau en el cobrament d'unes conferències a través de l'empresa BCC. El jutjat d'instrucció número 31 de la capital espanyola ha decidit arxivar la causa contra els administradors d'aquesta societat, Francisco Buján i Pedro Díaz, i ha optat per mantenir la investigació sobre l'exvicepresident del govern espanyol.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Set mesos després de ser detingut, l'institut armat va sol·licitar que s'investigués Rato en relació amb BCC pel "complex entramat empresarial a través del qual fa circular els fons provinents d'activitats professionals".

El 5 d'abril Rato va declarar davant el jutge per aquest motiu i va defensar que el cobrament va ser legal, remarcant que des del 2002 "és plenament legítim facturar a través d'empreses" com fa "molta gent".

Tot i això, segons la Guàrdia Civil, entre el 2007 i el 2012 i durant el 2014 la societat Arada, propietat de Rato i la seva exdona, va facturar a l'empresa Bureau Consulting de Conferenciantes (BCC) 1,7 milions d'euros. Des del 2008, quan va sortir de l'FMI, que no havia facturat tant.

En la seva denúncia, la Fiscalia Anticorrupció atribueix a l'exministre responsabilitats per l'exercici 2012, quan s'haurien defraudat com a mínim 672.329 euros. La quantitat, doncs, superaria els 120.000 euros que el Codi Penal estableix com a delicte i, per tant, no podria considerar-se prescrita.

stats