Mobilitat
Economia 28/09/2021

Kleta s’alia amb Gorillas per les comandes ràpides de supermercat

L'empresa de bicicletes per subscripció serà el proveïdor del grup alemany de repartiment exprés

2 min
El responsable de Gorillas a Barcelona, Ivan Bruschi, i el fundador i conseller delegat de Kleta, Falk Siegel.

BarcelonaLa pandèmia ha accelerat la implantació dels "supermercats invisibles", les botigues que aprofiten magatzems en desús o antigues superfícies comercials per oferir als clients serveis d’entrega ràpida en poc més de deu minuts. N'és un exemple l’alemanya Gorillas que s’ha instal·lat aquest estiu a Barcelona i ho ha fet, a més, a través d’una aliança amb una start-up catalana. La companyia de bicicletes per subscripció Kleta ha signat un acord amb el grup berlinès per convertir-se en el proveïdor de les bicicletes elèctriques que fan servir els seus repartidors amb un disseny fet a mida. La flota inicial és d’un centenar de vehicles que es faran servir en les comandes a Barcelona, Alacant i València, però l’objectiu de totes dues empreses és ampliar-la progressivament. Kleta també s'ocuparà del manteniment dels vehicles.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

“El centre del nostre negoci és llogar bicicletes al consumidor final, però aquesta és una línia de negoci que expandirem sense cap dubte, si trobem més empreses amb qui fer match”, explica a l’ARA l'alemany Falk Siegel, cofundador i conseller delegat de Kleta. El servei de bicicletes per subscripció es va posar en marxa l’any passat i l’emprenedor assegura que ja compten amb 800 unitats actives al carrer.

L'empresa de bicicletes –que va tancar una ronda de finançament de 400.000 euros al juny amb business angels com el porter del Barça, l'alemany Marc-André ter Stegen– està enllestint l'aterratge en una quarta ciutat espanyola. Kleta, matisa Siegel, es dirigeix sobretot als usuaris de moto o cotxe que volen provar la bicicleta com a mitjà de transport per la ciutat, però sense patir pels robatoris (la subscripció costa a partir de 19,80 euros, segons si el model és elèctric o no, i inclou una assegurança per als furts).

Magatzems ocults a Barcelona

Per la seva banda, Gorillas opera amb una xarxa de punts de distribució des d’on entrega un assortiment de més de 2.000 articles de supermercat. Segons l’empresa, prioritza els productes locals i de proximitat. Tot i així, el seu responsable a Barcelona, Ivan Bruschi, prefereix no detallar quants magatzems tenen actualment a la capital catalana. “Vam començar amb pocs magatzems i, a mesura que la demanda creix, n’afegim de nous”, afirma. Amb el seu model de dark stores, els repartidors sempre han treballat com a assalariats i no com a autònoms.

stats