Fiscalitat

L'Agència Tributària de Catalunya fa aflorar 338 M€ defraudats el 2021

L'elusió d'impostos detectada es dispara un 55%

1 min
El conseller d’Economia, Jaume Giró, en una imatge al Parlament.

BarcelonaEl conseller d’Economia i Hisenda de la Generalitat, Jaume Giró, ha avançat avui al Parlament que l’Agència Tributària de Catalunya (ATC) va descobrir un frau fiscal de 338,5 milions d’euros durant el 2021, una xifra que suposa un increment del 55% respecte a l’any anterior, quan es van detectar 219 milions.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Giró, durant la seva intervenció, ha qualificat de "bona notícia” aquestes dades perquè els diners aflorats podran destinar-se a les polítiques públiques. A més, el conseller ha volgut justificar, amb les dades, l'eficiència en l'actuació de l'ATC. Així, ha recordat que l'Agència Tributària de Catalunya té un pressupost de 85 milions d’euros “de manera que aquesta oficina ha retornat a l'erari públic quatre euros per cada euro" que s'hi inverteix.

El conseller, però, ha destacat que aquesta eficiència de l'ATC es produeix malgrat "no comptar amb la col·laboració de l’Estat", que no passa totes les dades que requereix l'ATC i no posa "gens fàcil" perseguir el frau.

El conseller ha insistit que la lluita contra el frau fiscal és i serà una prioritat de primer ordre per al seu departament, com ja va anunciar en la seva primera compareixença al Parlament. En aquest sentit, ha recordat “com a prova d’aquest compromís” els dos processos selectius de 120 places del cos de gestors tributaris i de 20 places del cos superior d’inspectors tributaris. El primer està en marxa des del mes de setembre i el segon es convocarà a l'octubre. Finalment, Giró ha explicat que l’objectiu de tot plegat és “millorar l’eficàcia de la gestió tributària a Catalunya i lluitar contra el frau fiscal”.

stats