Tecnologia
Economia 24/02/2022

L'americana Scopely compra l'estudi de videojocs català Omnidrone

El grup californià ja compta amb prop de 570 treballadors a Barcelona

2 min
El director executiu d'Omnidrone, Gerard Fernández.

BarcelonaDes que Scopely va aterrar a Barcelona el 2017, l'empresa nord-americana ha anat reforçant la capital catalana com un dels campaments base per al desenvolupament dels seus videojocs mòbils. Fins ara, però, el grup encara no havia completat aquest aterratge amb l'adquisició d'altres estudis de gaming a Catalunya, on el sector no ha parat de créixer en els últims anys. La companyia ha anunciat aquest dijous la compra de la barcelonina Omnidrone i incorporarà la seva plantilla, d'uns 120 treballadors.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Scopely ja havia invertit en aquesta empresa el juliol passat i s'hi va associar per crear productes en exclusiva. Com aleshores (només va explicar que havia injectat 42 milions en tres estudis europeus), els detalls de l'operació no s'han fet públics. Amb la integració d'Omnidrone, el grup dels EUA passarà a tenir una plantilla d'uns 570 treballadors a Barcelona. De fet, a la capital catalana ja comptarà amb tres seus, entre les quals també hi ha les oficines de GSN Games, la filial de Sony que va comprar l'estiu passat. El 2020 Scopely va adquirir la sevillana Genera Games i el seu estudi Genjoy, on treballen uns 150 empleats.

Pioners dels jocs mòbils a Catalunya

Omnidrone va néixer fa gairebé una dècada i es va especialitzar en jocs per a mòbils "altament socials". L'estudi el va cofundar Gerard Fernández, el també creador de Microjocs, una de les primeres empreses a dedicar-se a aquest tipus d'entreteniment a Catalunya. "Junts podrem ampliar encara més els nostres èxits i esperem aprendre els uns dels altres. Estem molt contents de formar part de l'equip", ha assegurat el directiu, que seguirà al capdavant del projecte.

Aquesta nova expansió de Scopely a Barcelona coincideix amb la signatura fa un parell de mesos d'un contracte de l'empresa nord-americana amb el Banc Sabadell per rellogar les oficines que l'entitat financera ocupava fins ara al passatge Mercader, a l'Eixample barceloní. Amb aquest nou espai la companyia va guanyar uns 3.000 metres quadrats de superfície construïda per seguir creixent. "Scopely està compromesa amb la seva expansió continuada a Espanya, ja que es tracta d'un hub de talent i lideratge de jocs fantàstics de referència a tot el món", ha afirmat Tim O'Brien, director d'ingressos de Scopely.

stats