Tecnologia
Economia 20/01/2022

L'ISE valora la seva continuïtat a Barcelona més enllà del 2023

La fira més important del món de tecnologia audiovisual va apostar per la ciutat just abans de la pandèmia

2 min
Mike Blackman, en una imatge d'arxiu.

BarcelonaLa Fira de Barcelona fia la millora dels seus resultats, després d'un 2020 per oblidar i un mal 2021, a l'anhelat retorn a la normalitat i a un grapat de salons de primer nivell. Entre ells hi ha, per descomptat, el Mobile World Congress, que s'ha de celebrar a finals de febrer, l'Alimentaria, l'Smart City Expo, el Seafood Expo Global i l'ISE, la fira més important del món de tecnologia audiovisual. El director general d'aquest últim saló, Mike Blackman, ha assegurat aquest dijous que estan "debatent" la possibilitat de mantenir l'esdeveniment a Barcelona més enllà del 2023.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Durant la jornada anual del Clúster Audiovisual de Catalunya, Blackman ha assegurat que, malgrat la pandèmia, la seva confiança en la Fira de Barcelona i en el conjunt de la regió ha augmentat. L'executiu ha agraït el suport rebut dels governs i de les diferents organitzacions i ha assegurat que Barcelona "és un lloc meravellós per tenir l'ISE". I quan li han preguntat sobre si es plantegen allargar la seva estada a Barcelona més enllà del 2023 signat en el seu moment, ha afirmat que és un "debat" que estan tenint.

L'arribada de l'ISE a Barcelona no ha pogut ser més accidentada, fins ara. El saló va celebrar la seva última edició a Amsterdam el febrer del 2020, setmanes abans de l'esclat del covid. El 2021 es va celebrar una edició testimonial a Barcelona, amb una vuitantena d'expositors en una fira que havia arribat a tenir-ne 1.200. I aquest any, el del retorn, l'explosió de la variant òmicron ha fet que de moment s'ajorni la seva celebració del febrer al maig. És per això que fonts de Fira de Barcelona veuen "normal" que l'ISE vulgui allargar la seva estada. "Van venir aquí perquè volien més espai, acaben d'arribar i no és una fira amb vocació itinerant, sinó de permanència a la ciutat", exposaven.

Un líder al seu sector

Aquestes mateixes fonts recorden que tot i que és impossible precisar l'impacte de l'ISE en el pressupost de la Fira, sí que està entre les grans fires que se celebraran aquest any. "D'entrada, és la més gran del món al seu sector", recorden.

Mike Blackman ha volgut parlar de les dates de l'altre gran esdeveniment previst per a aquest hivern, el Mobile World Congress, i ha afirmat que és "correcte" que hagi mantingut les dates. Segons ha dit, la situació a finals de febrer serà bona, amb un nivell de contagis a mínims.

stats