Economia 19/04/2021

L'Audiència Nacional absol dos directius de la CAM de cobrar dietes irregularment

L'Audiència considera que no s'ha demostrat que López Abad creés Tenedora de Inversiones com un instrument per cobrar dietes irregulars

Efe
1 min
L'ex director general de la CAM Roberto López Abad i l'exdirectiu Juan Ramón Avilés durant el judici celebrat a l'Audiència Nacional. EFE

MadridL'Audiència Nacional ha absolt els directius de la CAM Roberto López Abad i Juan Ramón Avilés, als quals la Fiscalia demanava quatre i dos anys i mig de presó. Això també implica que els altres 18 partícips no hauran de retornar els 1,4 milions d'euros que van rebre com a membres de la Comissó de Control de Tenedora de Inversiones (TI).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

La Fiscalia Anticorrupció havia assegurat que la creació de TI va ser creada per López Abad per a què els directius de la CAM cobressin dietes superiors a les que tenien dret. La sentència, però, assenyala que no s'ha demostrat que el directiu "ideés o planegés la creació de l'òrgan com a instrument per a la percepció de retribucions de forma indeguda".

Els magistrats han expressat la seva sorpresa perquè hagin atribuït a López Abad un comportament penal quan "van ser altres persones les que van votar favorablement" a la concessió de dietes.

Pel que fa a Avilés, estava acusat per rebre préstecs per valor de gairebé 17 milions de forma irregular a través de la societat 'La Vereda de Sucina'. Aquesta entitat estava controlada mitjançant societats interposades i de diversos familiars per eludir el control de l'Institut Valencià de Finances.

Els magistrats precisen que la CAM "no sembla que es veiés afectada" per aquests contractes simulats. "Tots els préstecs, les disposicions extraordinàries, els crèdits oficials, van ser beneïts per l'entitat havent passat tots els filtres interns" i apunten que qualificar-los de dubtosos no depenia d'Avilés.

stats