Educació

Learnlife obre una ronda de 4 M€ per obrir noves escoles

El projecte ha posat en marxa un nou 'hub' educatiu a Castelldefels i ja compta amb prop de 170 alumnes

2 min
El 'hub' educatiu de Learnlife a Castelldefels.

BarcelonaEls centres educatius privats Learnlife ultimen una nova operació de finançament per consolidar la seva expansió. El projecte impulsat per l'emprenedor i inversor alemany Christopher Pommerening ha obert una ronda de fins a 4 milions d'euros, en la qual una part del capital ja està compromesa, i que es completarà amb una campanya per a petits inversors a la plataforma d' equity crowdfunding Crowdcube. Aquesta injecció està lligada als plans d'internacionalització d'aquesta xarxa d'escoles basades en un "nou paradigma de l'aprenentatge" centrat en l'alumne. L'octubre passat Learnlife va obrir un primer centre a Zuric (Suïssa), el qual gestionaran socis locals, i preveu obrir-ne vuit més al llarg d'aquest 2022 en països com Alemanya, Grècia, Austràlia o Zimbàbue, també amb aquest model externalitzat.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquest últim any la firma ha inaugurat un nou hub (així anomena les seves escoles) a Castelldefels, on ja hi ha matriculats 60 alumnes d'entre 6 i 11 anys en el programa a temps complet. El recinte s'ha construït amb mòduls fets de fusta sostenible i està pensat perquè els infants passin com més part de la jornada a l'exterior millor. Els d'aquest centre se sumen al centenar d'estudiants de 12 a 18 anys que ja estan apuntats a la seva altra escola de Barcelona, un espai de 1.200 metres quadrats al carrer Enric Granados. "Amb la pandèmia també hem incorporat un programa purament online amb una desena d'alumnes que aprenen des de casa o que tenen pares nòmades digitals", explica Pommerening. A més, tenen un catàleg d'activitats extraescolars.

Sense exàmens, notes ni títols

Actualment, Learnlife compta amb una plantilla de 50 treballadors, el doble de quan va arrencar el 2019. L'any passat aquests centres van facturar prop d'un milió d'euros, pràcticament el doble que l'anterior, i l'impulsor aspira a tornar a duplicar els resultats aquest 2022, gràcies a l'increment de places i la internacionalització del projecte. En aquest sentit, confien que sigui rendible abans que s'acabi el 2023.

En el model d'ensenyament de Learnlife no hi ha aules, ni exàmens, ni notes, ni títols. Pommerening defensa que el seu sistema s'enfoca en els interessos i les passions dels seus estudiants i vol fugir dels estàndards actuals. La firma està en camí de sumar el segell de l'agència d'acreditació d'escoles privades internacionals NEASC.

stats