Economia 23/09/2014

L'economia digital generarà més de 10.000 llocs de treball a l'àrea de Barcelona l'any que ve

Segons l'Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet, caldrà importar talent per cobrir aquestes places

Dani Sánchez Ugart
1 min

BarcelonaL'economia digital generarà com a mínim 10.000 llocs de treball el pròxim any a l'àrea de Barcelona, segons les estimacions de l'Institut Superior per al Desenvolupament d'Internet (ISDI), a partir de dades de la Comissió Europea. En concret, segons ha explicat aquest dimarts el director de l'ISDI a Barcelona, Arnau Muñoz, les oportunitats laborals se centraran en els terrenys de la tecnologia mòbil, el 'big data' (tractament de dades agregades) i l'internet de les coses (objectes connectats).

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Aquests llocs de treball, d'acord amb el diagnòstic de l'ISDI, arribaran amb la incorporació a cada cop més empreses dels sectors tradicionals de noves tecnologies i àrees digitals com el tractament de dades, com ja estan fent moltes empreses, com Desigual, La Caixa o Agbar, segons ha explicat Manuel Bruscas, un dels fundadors del Barcelona Analitycs Hub, que és un lobi per la incorporació del 'big data' a les empreses.

El president de Google a Espanya, Javier Rodríguez Zapatero, que és també president del comitè acadèmic de l'ISDI ha considerat que aquestes estimacions són "conservadores" i ha lamentat que tots aquests llocs de treball no es podran cobrir amb treballadors d'aquí, sinó que caldrà importar talent. Rodríguez Zapatero ha crititcat també el sistema educatiu, i la formació que donen les universitats en l'àmbit digital: "No crec en models rígids de fa 20 anys. La universitat pública no està preparada per assumir el ritme de canvis" d'aquesta nova economia.

stats