Economia 07/12/2012

La central nuclear de Garoña podria tancar abans de finals d'any

L'aprovació d'un impost sobre els residus nuclears podria precipitar-ne el tancament, tot i tenir permís per funcionar fins al juliol del 2013

Efe
1 min

BurgosNuclenor, propietària de la central nuclear de Santa Maria de Garoña (Burgos), estudia si és possible tancar la planta atòmica aquest mes, segons han informat fonts de l'empresa.

Inscriu-te a la newsletter Economia Informació que afecta la teva butxaca
Inscriu-t’hi

Les mateixes fonts han precisat que la decisió no està presa i que, en tot cas, no es deixaria l'activitat per raons tècniques, sinó econòmiques.

En aquest sentit, resultarà fonamental la decisió última sobre un possible impost per l'emmagatzematge de residus d'alta activitat.

La proposta l'ha aprovada en primera instància el Senat aquesta setmana, però la cambra alta en revisarà i votarà les esmenes dilluns, abans que la proposta legal passi al Congrés.

Si surt endavant, l'aplicació seria per a les centrals nuclears que estiguessin en funcionament l'1 de gener del 2013, per la qual cosa l'empresa s'ha plantejat la possibilitat de tancar la segona quinzena de desembre, tot i tenir permís per seguir operant fins al 6 de juliol del 2013.

Les mateixes fonts han insistit que aturar un reactor nuclear és una mica complex, de manera que primer s'ha de determinar si és possible fer-ho en aquest termini, encara que seria només una opció sobre la qual encara no hi ha una decisió definitiva.

stats